Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

000000000

Ha nekem szólt...
Én nem ilyenre gondoltam, hanem egy sima mezei 555 négyszögjel generátorra. Potméterrel szabályozható fokozatmentesen az előtoló sebesség. Az előtolás irányváltását és az egésznek a rendszerbe illesztését most ne kérdezd még.
Az MPG gyakorlatilag meg egy A-B csatornás enkóder + tárcsa.

ANTAL GÁBOR

Azért én a sima 555 ös helyett egy feszültségvezérelt oszcillátorból ( VCO ) rámpásat csináltam ( egy másik helyre ) ( hegesztőknek forgató )  

s2k5ycubj

Szia! Nézd meg http://www.ebay.com/itm/MHC2-handwheel-pendant-mpg-MACH3-supported-Use-for-JY5300-2-cnc-controller-/330953551405?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4d0e5e6e2d" TARGET=_fnew>ezt.
Nekem tetszik,előbb utóbb rendelek egyet. Itthon a boltban biztosan több és erre már lehet 2-10% vám és 27% áfa.

besirkyjh

Szia  

Szerintem nem erre gondolt ez nem PC független .
A DSP lesz az , ahhoz nem kel semmi PC .

s2k5ycubj

Szia!
Azért nézd meg a többi képet is és hamar rájössz,hogy miért van pc/hand controller választókapcsoló a készülék előlapján.

besirkyjh

Szia  

Nem vitatkozni akarok de a fotokon nem látszik hogy hova is dugjam a kis memoria kártyámat amin a G code van .

s2k5ycubj

Ja,na olyan nincs rajta. De a kézikerékhez nem kell a pc... Tudnál linkelni olyat ami tudja ezt?

besirkyjh

s2k5ycubj

Köszi,de én egy kicsit olcsóbbra gondoltam. Körülnéztem az ebay-en,csúnya számokat láttam. Szerintem nem ér ennyit.

besirkyjh

Határ eset nagyon !

Tapasztalatbol mondom hogy nagyon stabilan megy , nincsenek idözitési meg a turo tudja milyen problémák mint a PC-n belül a Winnel vagy más programokkal .Hobbi szinten kicsit drága de egy válalkozásnál már bele fér !

s2k5ycubj

Akkor viszont lehet,hogy megéri. És rendesen betudsz mérni szerszámokat is vele? És akkor még ott a menetvágás/menetmarás is. Szívesen venném,ha megosztanál egy két információt erről.

besirkyjh

Hát ezért mindent ez sem és én sem tudok :))

Szerszám bemérést tudja meg van automata cserélöre is lehetöség .Amit látok , tudok , hogy megy szépen , egy 3 tengelyes gépen van és végül is sima konturmarást és gravirozást végez , de azt nagyon jol és stabilan .Elég extrém körülmények közt dolgozik mert mennek más gépek is mellette pl iv hegesztö , kis korong vágo , másik cnc meg neon dögivel meg telefon meg sok minden .Mint tudjuk a Win ezeknek nem nagyon örül , na ez ott kizárva ( máris jobban megéri ) .
A G kodokat és M kodokat szerintem ismeri és ha betudod küldeni akkor meg is csinálja .
Ja és még valami : dolgozik direkt PLT-böl is .
Mondjuk az MP3-at nem játsza le :))

besirkyjh

A Gravographnak van hasonloja de az a gépben van fixen , na meg az ipariak de az más tészta .

90p3mhzrp

Tiszteletem.
Tudja alaki hol van a mach3 eszterga programban az override?
előre is köszönöm.