Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

000000000

nincsenek még fent a képek :( hogy tudnám ezt megoldani???

svejk

Jaj..., azt hittem még  goroghimi-vel beszélgetek :)

000000000

Vibrációs feszültségmentesítés kapcsolatosan lehet megoldás amplitudó elöálitásra és mérésként vissza csatolásra ere ismerek meg felelö szoftvert is!
Valoszinüen hasonló ez az egész audio akusztikus méréshez.

designr

Kicsi ez az ország...mik kerülnek szóba..én is Mechwartos voltam, aztán 12 év Hajdú-Bét..Ma meg mindennap a debreceni csapággyár előtt járok el..

KoLa

Mi a jobb megoldás! a vibrációs, vagy betolni a cuccot kemencébe?
Ha kemencében tudnám feszmentesíteni, akkor azt mekkora hőmérsékleten kell? vagy!van-e hőntartási idő? vagy! elég ha, csak eléri a hőfokot?
Ami mennyi minimálisan?
Van itt egy téglagyár! helyben,talán beengednék a cuccomat, kicsit melegíteni, leálláskor, vagy valami ilyesmi!ha egyébként magas az égetési hőfok!...

guliver83

Írtam imailt, hogy ne itt beszéljük meg !

ANTAL GÁBOR

Magas ! Pénteken dolgoztam a putnoki ( valójában serényfalvi ) téglagyárban. Noná hogy az első kérdésem az volt hogy hány fokon égetnek és a kocsira mi fér rá. Sajna 950 fokon és nagyon macerás elkapni azt amikor a fesztelenítési hőfokon  ( kb 650 fok szerintem ) van a kemence . De ez Gömör és nem az alföld ( ott szerintem rugalmasabbak az emberek )   (  

000000000

Szia, ne bántsd a gömörieket! Én kb 20 évig laktam arra, ottaniaknál segítőkészebb emberek nem léteznek! Itt az alföldön: dögöljön meg a más lova is, de inkább csak a másé!

000000000

Elképesztő, jobban, mint gondolnád, egy fórumtársunk belinkelt egy gépet a szlovák CNColdalról...  

ˆ guliver83   ma 17:51 | Válasz | #33003  

Ez az egyik ismerősöm gépe!!! Egy új fórumon! Berkes István

000000000

Szerintem házilag is meglehet csinálni egy Vermikulitból épített kemencében gázégőkkel.
A vastag és jó szigetelés biztosítaná a lassú lehülést.

Szalai György

A kemence ad jobb eredményt, de a vibrálás olcsóbb és az is megteszi.

Szerkezeti acél (ötvözetlen, C kevesebb mint 0,2%) hegesztés utáni feszültség mentesítő hőkezelése, 25mm falvastagság alatt.
Melegítés 600-675C fokra, 100C/óra sebességgel.
Hőn tartás 2 óra ideig.
Visszahűtés 100C/óra sebességgel.

A téglaégetés 900C környékén történik, ott a vasad védőgáz nélkül szétég.
Szerintem.

52v9u4zd7

Nem. :) Tegnap délután dolgoztam a tanszéki műhelyben, nem is tudtam volna írni. Csapok keményesztergálása volt a feladat.
Én se hallottam külön az egyetemen rezgetéses fesz. mentesítésről, csak fél éve tudok létezéséről. Az óraszámok csökkenésével egyre kevesebb információt tudnak átadni előadásokon.

52v9u4zd7

Köszönöm! :)
Rengeteget tud lendíteni a haladáson ha van a háttérben egy jó műszaki könyvtár. Az egyetemé pont ilyen.

52v9u4zd7

Fejleményként annyit közölnék hogy talán most kezd igazán beindulni a gépágy tervezése. A nulláról kell felépítem, mert a szakdolgozatban azt kell bebizonyítanom, hogy magamtól milyen mérnöki munkát végeztem, ezért nem másolhatok le kész ágyat. Most tanulom az autodesk egyik végeselemes analízisre képes programját kezelni, ezzel szeretném a legjobb merevítéseket kialakítani a kezdetleges öntvény ágyon, valamint majd a későbbiekben a sajátfrekvenciás rezgéstartományát meghatározni az egyes kiviteleknek (polimerbeton, öntvény, hegesztett). Méretezve még nincs, csak arányaiban helyes a modell. X és Z mozgást a szerszám végzi.  
A főhajtómű rögzítését még át kell gondolnom, mert így ahogy van nehéz lesz beállítani a futáspontosságot. Zártszelvényből készített asztalra lesz telepítve.
https://www.dropbox.com/s/4uyr3npgtmfl987/%C3%A9p%C3%ADt%C5%91elemek.79.jpg" border=0>

svejk

No, ha jól megtervezed és bemutatod a prototípust, akkor akár itt még vevőket is találhatsz rá!