Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

Béni

Válasz a Mach3 topikban ...

90p3mhzrp

Használ valaki mac3 eszterga programot úgy hogy élesben is működik a gépe menetvágás stb lenne pár kérdésem. ha lenne valaki aki szívesen segít az nagy előrelépés lenne számomra. előre is köszönöm

9pk59nuy

Én szivesen segítek! A kérdéseket a mélemre írhatod. Ha úgy gondolod, hogy mást is érdekelhet, akkor itt is jó.

Miki2

Talán én is hozzá tudok tenni valamit.

svejk

Itt beszéljétek, hagy tanuljunk mi is. [#finom]

9pk59nuy

Akkor jöhetnek a kérdések!

KoLa

Szia!
Azonnal felejtsd el a Mach3-t!
Esztergán nem boldogulsz csak a LinuxCnc-vel!

ANTAL GÁBOR

Ha lenne mar valaki aki megnezi hogy hogyan menetelek a TOS ommal akkor meg tudnank cafolni amit Kola irt . De hiaba kapacitalom ot vagy Miki 2 ot ill Snecit  senki nem jon hozzam latogatöba .  Szoval nalam stabil a foorsom fordulata es Uc100 al iparszeruen megy a menetvagas.  Mar az esztergalyosom sem vag maskepp menetet   Bocsi de elpukkant a Pc tapegysege es vitte az alaplapot es a winchit . Sajnos hirtelen nincs mas gep itthon  

9pk59nuy

Nanananana...  

Az M3 (Mach3) ha beleástad magad, akkor kezesbárány. De addig gyakran belédharap ha nem figyelsz oda. Nekem van EMCO vezérlőm is, HUNOR vezérlőm is, de menetet csak M3-al vágok.

2dbfy8y

Ezt kibeszélhetnénk itt!
Engem is érdekelne.
Hogyan is van ez?
Mindenki szidja( vagyis sokan a machot), de szerintem a régi 2.63-as verzió nagyon megbízható!
Nekem eszterán sose volt vele gondom!
Pedig revolverfejet is forgat, tökéletesen működik. Aki tudja, mit hogyan kell jó megbízható vezérlő. Szerintem a linux annak számára nem egyszerű, aki a wint ismeri csak! Az egy más világ!( nem azt mondom hogy nem jó, de nem egyszerű)

lari

Had álljak kicsit Kola mellé.
Amikor elkezdtem cnc-vel ismerkedni, én is M3-at használtam esztergálásra. Nem voltak eget-földet rengető hibáim menetvágásnál, de amikor volt, az nagyon bosszantott.
Aztán indult a Linux cnc fordítás- ami Köszönhető Bujtár Janinak- s ezen felbuzdulva, -no meg sneci segítségével- áttértem a Linuxra.
Igaz, hogy az M3-ban ha valamit be kell állítani, vagy módosítani kell, az sokkal egyszerűbb, mint pl a Hall fájlban böngészni, de ma már nem vágyom vissza az M3-ra.
Marógépen praktikus okok miatt, most is az M3-at használom, de ha lesz a linuxcnc-nek verziófrissítése, és megoldanak bizonyos felmerült problémákat, akkor lehet, hogy ott is váltani fogok.
Valószínűleg ebben a témában mindig marad két oldal, ki ide, ki oda húz, nekem így esett a választás.

svejk

Mi lesz itt?
Benzin-dízel
Win-Linux
MacH3-EMC vita???

Tisztelettel megkérném a LinuxEMC-seket ne szóljanak bele, végre hagy tudjuk meg milyen egy jó mach3 eszterga beállítás. [#ejnye1]

svejk

Itt van egy ambiciózus kezdő a kérdésekkel, van is két-háom önkéntes jelentkező a válaszokra, akkor ne vegyük már el a kedvüket!

000000000

Azért az nem baj, hogy vannak még más CNC esztergavezérlő alternatívák. Ugyanis a Mach-al nem lehet pl. ilyen felületet esztergálni, netán még rá menetetet is készíteni, akárhogy is állítgatod.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Tibor45/CNCeszterga/Robsy-CNC-Turning-d5b.jpg" border=0>