Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

90p3mhzrp

Hú köszi ez megfelelő. köszönöm szépen.

000000000

Nem tartozik a témához csak megütötte a fülemet ez:
Olyan ember is elkészíthesse aki nem ért az elektronikához mint pl én.

mert tegnap kért tőlem tanácsot valaki (nem mintha foglalkoznék tanácsadással), hogy honnan vegyen olcsó ragasztópisztolyt mert az 1000Ft-os az drága szerinte ...és itt jött az amiről nem tudtam lebeszélni... egy fekete bakelit (szerinte sima műanyag) égő foglalatot akart valamihez ragasztani hőre olvadó anyaggal.
Nem tudtam lebeszélni, megadtam neki a tűzoltók telefonszámát mert lehet szükség lesz rá.

90p3mhzrp

http://cnctar.hobbycnc.hu/K%f5hegyi%20G%e1bor/buek2013.JPG" border=0>
Boldog Új Esztendőt!!!

besirkyjh

Szia Keri

Kérdezd a V bodit , Ö hogyan vágta ( vágja ) a menetet vagy keresd meg a topickjában .
Többször beszélgettünk rola hogy nincs index jel csak frekiválto és stepper !  

90p3mhzrp

Ez az emlegetett opto kapu olyan mint ami az egerekben van amiben a lyukacsos tárcsa forog? az is helyettesítheti?

9pk59nuy

"Többször beszélgettünk rola hogy nincs index jel csak frekiválto és stepper !"  

Erre azért kiváncsi lennék, hogy hogy csinálja?

besirkyjh

Szia  

Pont ez az :) egyszerüen !
Miért is kel az index jel ( maradjuk a többségével használt menet hossz , 30 - 40mm , alatt )?
Mekkorát tud tévedni egy frekiváltos motor optimális forgácsolási " terhelésre " és ez mekkora tévedést jelent egy ekkora menet hosszon ?

000000000

Te már szilveszterezel.... Ne mesélj nekünk sületlenségeket.:) Mégis hogyan áll rá a második fogásra szinkron jel nélkül?

000000000

Béni

"Miért is kell az index jel ..."
Például:
 - ha több fogásból vágod a menetet, nem árt az előző árokba beletalálni ...
 - ha nem csak dísznek készül a menet, akkor a változó emelkedés a szerelésnél nem minden esetben okoz felhőtlen örömet ... [#kacsint]

s2k5ycubj

Erre én is kíváncsi lennék,meg arra is,hogy így ránézésre miként mondanám meg a főorsómról,hogy 605 vagy 615 a fordulatszáma? Vagy lehet,hogy csak 598,az a baj,hogy nem is remélhető,hogy eltalálja. Ha esetleg rosszul gondolnám,engedem magam meggyőzni. BUÉK mindenkinek!

besirkyjh

Szia Tiborom  

Néztem a Bodi topickját de sajnos minden törölve van de olyan 3800 körüli beirások szolnak a menetvágásrol .

besirkyjh

Szia  

Ehhez Ti jobban értetek !

Bele gondolva : mi kel ahhoz hogy index jel nélkül menjen a menet vágás ?

000000000

Szia Zoli!
Ne foglalkozz azzal, mi lehetett ott. Gondold át logikusan, látod, többen furcsáljuk a dolgot, így aztán szinte biztos, rosszul emlékeztél erre.
De sebaj, hiszen még pár óra és itt van 2014. BUÉK Mindenkinek!

besirkyjh

Most annyira nem izgat a dolog :)

BÚÉK Neked is !!