Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

CNC eszterga építő iskola

Indította gaben, 2024 április 09, 07:32

Előző téma - Következő téma

Béni

Szerintem arra az esetre gondolsz, amikor a főorsót C tengelyként hajtotta. A menetvágást G1 mondattal készítette, amelyben Z és C célérték együtt szerepelt.
A külső szinkronjel ebben az esetben valóban nem kell, maga a vezérlés biztosítja a szinkront.

9pk59nuy

Működik a dolog ha valaki megbékél azzal, hogy visszamenetben a főorsó visszafelé forog. Vagy a programot úgy kell írni, hogy adott fordulatszámtól induljon a következő vágás. Nem hinném, hogy előnye lenne a módszernek! Nem lehet 1 G mondattal elintézni a teljes vágást...

Béni

Miért kellene visszafelé forgatni? Boldizsár videóján valóban úgy volt, de szükségtelenül.
A kezdőpont Z és C tengely esetében is pontosan beállítható.
Ennél a módszernél a fordulatszám az előtolásból adódik. Itt nincs a hagyományos értelemben vett főorsó a rendszerben.
Tökéletes menet vágható így G1-es mondatokkal. Akár a kés profiljától eltérő is.
(A technika ugyan a menetmaráshoz közelebb áll, mint az esztergáláshoz, de azért ez egy működő hibrid megoldás, ami esztergálásnak tűnik.)
   [#nevetes1]

Béni

2014-et az 5000. hozzászólással kezded? [#eljen]
http://hobbymaro.puhasoft.hu/Beni/Pict/KZ4999.png" border=0>

KoLa

Nem tudom hogy kinek válaszoljak!
A Mach3-al tudtam, egyirányú főorsó hajtással kúpos menetet vágni 130mm hosszban tökéletesen és még ráadásul két bekezdéssel!nem mindíg volt probléma ! de ha volt akkor az nagyon brutális volt! a végén kiderült hogy az egészet, egy házi készítésű elektronika okozta! ami rossz volt!
Kidobtam az egész elektronikát!az egyik fórumtársunk javaslatára! és rácsatlakoztam direktbe a vezérlőkre! Egyszerre csak szebb lett a motorok hangja!Szépen megy minden, azóta is!
Csak közben átálltam a Linuxcnc-re! ez a program viszont olyan lehetőségeket mutatott hogy azóta is ezt használom!
Az első az hogy a fordulatonkénti előtolás az korrekten működik, ha lassul a főorsó, akkor csökken az előtolás is!nem fogunk belefutni egy rossz előtolás választásba, mert a linux követi az eseményeket, és még ha halljuk hogy ez így még nem jó akkor is beavatkozhatunk, a szám gombokkal a klaviatúrán!1-9-ig amelyik számot nyomjuk annyi a százalék(x10) az eredetihez képest! a nulla visszatér a 100%-ra!

Béni barátunk! szerintem már napokat áldozott a szabadidejéből arra hogy ,nekem megfelelő programokat írjon a linuxra, hatszög esztergálástól, a kétbekezdésű kúpos meneten át a belső gömbön keresztül , a kétbekezdésű változó menet emelkedésig!!!!
A linuxcnc ezt mind tudja! nem kell neki más csak egy index jel, és 100 réses tárcsa min?! A,B enkoder bemenettel a programba!
Mert így még egy menetfúrót is tudunk, fixen befogva, használni!oda-vissza, 10-szer is, és a menet megmarad!nem téveszti el!
Mindezt, egy nem stabil fordulatú főorsó hajtással!
Ezek a trükkök, messze meghaladják a Mach3 lehetőségeit!

KoLa

Én is úgy terveztem hogy 5000 lesz, és vége!
De most meg már több lett!megyünk tovább!

s7manbs8

Nem trükkök azok, hanem pont ez a normális, ha ilyet tud a gép, ha már a technikai szint a 21. századi.

KoLa

Na szia! mit is akartunk neked esztergálni?

Béni

s7manbs8

Majd jövőre ... :) Már én is lefelejtettem. :)

Miki2

Akkor majd 2015-ben? [#wave]

s7manbs8

KoLa

Nem küldtél még skiccet!

s7manbs8

Leírtam, de most pénzem sincs egyelőre azt megvárom, nehogy pofára essek. :)

KoLa