Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

s69skz0ve

Sziasztok! Szeretném megkérdezni tőletek hogy az origin pontot ArtCam 2008-ban hogy lehet megforgatni hogy az x tengelyt y-nak érzékelje? Tehát a végcél az lenne hogy én egy téglatestet szeretnék hengerré alakítani de NEM x tengelyen hanem y tengelyen! Ehhez viszont nekem az x tengely helyén az y-nak kéne lennie! Ezt hogyan tudom elérni? Köszönöm előre is a segítségeteket! :)

pv6cdvuc7

Sziasztok! Megtudná valaki mondani, hogy egy 4 mm-es 1 élű marónál milyen előtolási sebességgel, fordulattal,lépésközzel lefelé lehet marni? Hűtés is kell?
Köszönettel!

btxtzhi26

Szia ! Mit szeretnél marni ?

pv6cdvuc7

Heló.Alut szeretnék(lefelejtettem). láttam a youtubon valaki nagy sebeséggel, valaki lassan marja .Törtem már  el 2,5 mm -es carbid szárat.Valamikor kente.-és 0,5 mm lefelé tolással.Ez két élű volt olyan 15 ezres fordulattal.Hűtés nélkül majdnem jobb volt, amikor vizzel csináltam akkor meg betrugymósodott a nut. Meg alkohollal probálom újonnan

PITU

szia IselTom

menüsor
model  - forgatás jobbra-balra

PITU

szia sutyko

a 0,5 az micsoda ?

mm/ perc   vagy  mm/ fordulat

pv6cdvuc7

Szia Pitu,  fél milimétert megy lefele megy tovább.

PITU

ha elég merev a géped , akkor 15000-es fordulaton 100mm/perces előtolást z irányban simán kell neki bírni
ha mély a horony a legjobb ha kis levegővel folyamatosan fújod , és kijön a forgács

pv6cdvuc7

nem is annyira a Z irány a lényeg hanem a nutmarás. Ezt az 1 élüre érted?

pv6cdvuc7

mert 400-500 as mm/percet szoktak mondani, de nálam szerintem eltörne.

ra8nsmk6w

Csak ötvözött alura igaz. Amelyik éles szerszámnál "túrós" azt az anyagot el kell felejteni, de örökre

PITU

hát ipari gépen lehet...
de azért inkább kezd 20~30-al és ha bírja emeld az előtolást

pv6cdvuc7

Szia Gyula! lehet hogy igazad van.Bár azt mondta az eladó, hogy Magnéziummal van ötvözve.Láttam olyan alut is ami szép sima és keménynek tűnik-eloxált- az biztos jobb lenne. Köszönöm egítségetek.

tfpk6pks3

Model menü-Rotate 90 Degrees-Clokwise/Anticlockwise
A legegyszerűbben itt tudod forgatni, az óra járásával egyezően, vagy ellentétesen.
Sztem ez a legegyszerűbb megoldás a problémádra.

c2nsu773m

Nincs meg valakinek az artcam magyarosítása?