Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

Azért az, nem nagy gyűjtemény lenne.
Persze, minden, megbeszélés, hozzáállás kérdése.  
De, ahogy írod is, nem nagy esélyt látok rá.  

000000000

http://www.carvingpatterns.com/category_s/174.htm" TARGET=_fnew>LIMITED EDITION CD Collections by Lora S. Irish

Urak!

Ebben például én is benne lennék, pedig még mindig nincs kész a CNC-m.
Gyönyörű munkák, akár egy teljes szekrénysort betakarhat egy-egy tájkép. De van nekik pirográfos képek is, amit szerintem simán lehet akár lézerhez is használni.

gaben

Sziasztok,

én benne vagyok az ilyen közös beszerzéses ügyekben. Szívesen beszállnék a költségekbe ha pl. ilyen vagy ehhez hasonló CD-t vagy bármilyen hasznos anyagot szeretnétek venni.  
Kis országunkban sajnos csak ez a megoldás marad mivel kis piac vagyunk.
Egyelőre nincs szükségem ilyesmire, de ki tudja mi lesz 5 év múlva?
Ez pedig a CNCtar-on gondolom elférne valahol.

üdv, gaben [#wave]

w0hgtwf3w

Danibá !
Az ebay-en itt nézz körbe.
http://www.ebay.com/usr/3dcncmodelscom?_trksid=p2047675.l2559" TARGET=_fnew>Relifek
Itt kattints a "See all items" felíratra itt lehet válogatni.
A 100 db-os készlet 8000-9000 Ft.
Azért ez nem rossz ár !

000000000

Szia,

Ezt a megoldást semmiképpen sem javaslom.
Egy ember van szerződéses viszonyban, bankszámlaszámmal, stb.
Nem teheti fel a netre.
Szép csendben szétosztja 5-10 megbízható embernek, oszt jónapot.
Az sem megy, hogy olyannal társulsz, aki neten elkezdi árulni, és téged vesznek elő mint vevőt.
Csaxólok.  
[#wave][#wave]
Magyarországon liberális szabályozás van, ez ne tévesszen meg senkit. Itthon mindaddig nincs retorz, míg nem töltöd fel, és nem adod el.
Odakint komoly összegekbe fáj akár a jogtalan használat is.

gaben

Szia,

nem úgy értettem, hogy nyilvánosan. Nyilván olyan helyre kell/lehet fölteni ahová annak a 5-10 emberkének van jogosultsága belépni.

üdv, gaben

000000000

Elnézést kérek, nem kioktatni akartalak véletlenül sem.
Viszont igen könnyen kellemetlen helyzetbe tudsz kerülni, ha nem vagy elővigyázatos.
Itt azért 400 Ft-os szerszámok elővételi jogán egymás torkának esnek az adok-veszekben.
Gondold végig, meddig tartana, míg nem tenné fel nyílt netes hirdetésben.

---------------------------------------------

Moderálva!

PSoft

gaben

Jogos amit mondasz.  
Nem szoktam ilyesmit meggondolatlanul csinálni.  
Mindenesetre szívesen betársulok valaki mellé, aki ilyesmiben gondolkodik.

djfgekywd

Szerintem meg nem egy nagy összeg az egyéni vásárlásra, és a nyugalom is megmarad!
Az, hogy a vásárló mire használja az az ő magán ügye. De mikor ezt valakinek odaadja akár csere alapon is, máris nincs biztonságban.
Sose lehet tudni, hogy az a másik mire szeretné felhasználni egy kis mellékesért.
És jobb a békesség!

A beszerzési linket meg lehet osztani és utána lehet az úr asztalához fáradni és fizetni.
Ez így tiszta szerintem.

000000000

Egyébként ezeket a kollekciókat megvétel után teljesen jogtisztán lehet üzleti célra is használni.
A mintát elektronikus formában ugyan el nem adhatod, de a vele mart képeket, reliefeket viszont igen.

wcmwugefi

Ha összefogtok, és közösen vesztek szellemi terméket, akkor közösen szeditek hasznát, viselitek terhét. Nem tovább értékesítitek egymásnak, hanem közösen vásároljátok. Érdekközösséget alakítotok.

Megpróbálom egyszerűbben...... Ha cégszerűen veszed meg a vásárlás után szabadon felhasználható szerzői oltalom alá eső terméket, akkor a cég összes eszközén (szgép, lejátszó, jelen esetben maró), valamint a cég összes kollegája használhatja.

Ha magánemberként vásároljátok meg közösen, akkor is ugyan ez a helyzet. Ezt követően külön-külön felhasználhatjátok ha az egy főre eső tulajdont beviszitek a cégetekbe, és ott termeltek vele.

Ahogyan egy oktató anyagot is vásárolhattok közösen, és a tanultakat alapján növelhetitek a profitot.

Ezt nyugodtan megtehetitek. Nem "egy gépre telepíthető" végfelhasználói licenszről van szó, mint egy operációs rendszer esetében, hanem egy vásárlás után szabadon felhasználható alkotásról.

-------------------------------

Moderálva!

PSoft

djfgekywd

És mivel bizonyítják a szerző felé adott esetben, hogy valóban 10-en vásárolták meg a terméket, miközben a szerző csak egy személlyel állt kapcsolatban?

000000000

You are purchasing the right to use our patterns within the guidelines of this copyright statement, you do not acquire any copyright, ownership, license or any equivalent rights in or to any patterns whatsoever.  We reserve and retain all rights and full ownership of our patterns.

Semmilyen tulajdonjogot nem szerez, beleértve a továbbértékesítési, vagy akár ingyenes továbbadási jogot sem. Ahogy a szoftverek túlnyomó többségénél sem.
Elvileg az eladott ősöreg számítógépeden futó XP-t sem használhatja az új tulaj, ez van.
Az más kérdés, hogy az EU nekiment a szoftveróriásoknak, és már megjelentek "second hand" programok is az EU piacon.  
De ezek nem filléres 100-200-300 ezer Ft-os programok, hanem tényleg több tízmillás befektetések.
Szóval marad a jogtiszta megvétel, vagy otthon, kussban történő letöltés, és hobby célra történő használat a magyar hatóságok csendes passzivitásával.
Amint viszont kereskedelmi, termelő tevékenységbe fogsz, kikerülsz a megengedő magyar szabályozás alól.

000000000

Az illető IP címével, bankszámlaszámával, valamint egy szöges léccel, amivel addig verik a farkát, míg a 10 jogdíjat, valamint a peren kivüli megegyezéssel megállapodott méltányos, de Ny-Európai mértékű kártérítést ki nem fizeti.
Nem sok esély van rá, de ha rámozdul valaki, és meg is fizeti az ügyvédi csapatot, akkor bukó van.
Nem kell messzire menni, Magyarországon is szívattak meg éttermet, mert szólt a rádió.
Ettől függetlenül virágzik a letöltés, nem vagyok álszent, vagy hülye.
Csak szóltam a magyar ítélkezési gyakorlatról: továbbértékesíteni nem szabad.

9j6fm65vv

Sziasztok!
Én se jogász,se hasonló nem vagyok,de egy ilyen üzletből nem maradnék ki...!!!:-)
1500 forint és olyan gépem lenne,mint egy komoly gyárnak,na és azok a szép reliefek,simán megérnek egy ezrest!!,:-):-)
De most komolyan,én azt hittem,hogy ez egy összetartó csapat,de kezdek csalódni....,de gondolom ez senkit nem érdekel...:-)
Csak magamról,2 éve van cnc maró-gravirozóm,eddig csináltam 20 reliefet,ez aztán nagy teljesítmény...:-):-) ráadásul nagy része ajándék volt,én adtam,ingyen!:-) Nekem tetszik a közös vásárlás,de úgy látom,ez csak álom...!:-)
Ezt szép csendbe kell csinálni,nem így "ordítva"..!:-)

Ha mégis lesz összefogás ez ügyben,azért szóljatok,bedobom a részem és csendben marok tovább.....:-)

-----------------------------------

Moderálva!

PSoft