Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

wcmwugefi

BTW én is benne vagyok a közös vásárlásban

000000000

Természetesen közös vásárlásban én is részt veszek, ha esetleg összejönne!

----------------------------

Moderálva!

PSoft

2nbj3n5m

Érdekes témába vitatkoztok.Anno a Mach3 fordítására is összedobtuk a pénzt.Valami tárhely is szerepelt az összedobottak listáján.
Sőt egy társunk villanyszámlájába is besegítettünk.
Vagy akkor más volt a társaság felállása!?? Nem vitatkoztunk ennyit. Még a talikon több volt az épített gép mint a kereskedő.
Kellemes karácsonyt.
Mfg.: Száraz János /janko/

Kristály Árpád

[#eljen][#eljen][#eljen][#worship][#worship][#worship][#integet2]

3vv2btrhv

Így volt , de az már soha nem jön vissza !!

vc886isf9

Sziasztok!
 Segítséget szeretnék kérni (kezdő lévén), hogyan tudok az ArtCammal forgástestről g-kódot generáltatni? Mert eddig meg tudtam oldani íves felületekre, hogy a reliefeket megrajzolva a 4.-ik tengelyt kicseréltem az x-el, viszont most egy Yoda fejet kellene készítenem és sehogyan sem boldogulok vele. A választ előre is köszönöm.

gabi

Szerintem sehogy. Úgy tudom az AC csak 3 tengelyig tud kódot generálni.A fejhez min 4 tengely kell.
Eddig valójában csak át nevezted az x tengalyt.

z2a2u8wf

Tobb oldalas maras ajanlott. Deskprotot hasznalnek.
Vagy ac-ban csinalnek a fejrol 8db kulon kis reliefet a fejet mindig45fokkal elforgatva. Ezt utanna siman osszefuzod kozbeiktatva az A tengely 45fokos forgatasat. Tehat relief 1 utanna A45 fok majd relief2 A90 fok majd relief3 A135fok es igy tovabb

vc886isf9

Köszönöm. Igen eddig átneveztem a tengelyeket, de így megpróbálom. Még azt nem tudom (mivel eléggé kezdő szinten állok) hogyan oldjam meg, hogy 180foknál ne essen le a marandó tárgy. Gondolom a Mill Wizardban  az elforgatást, kódgenerálást egyszerűen megoldom, csak valahogy rajzolnom kell a közepére egy masszívabb rudat, ami öntésnél úgyis kell.

000000000

Sziasztok! Tudna esetleg valaki segíteni, hogy létezik e magyar nyelvű Artcam ha igen ki tudna megajándékozni vele? :-D

z2a2u8wf

használd a válasz gombot.
igen a lábához csinálsz egy talapzatot.

z2a2u8wf

gyárilag nem létezik de valakinek van asszem mókolt magyarja hozzá

000000000

mókolt magyar is érdekőlne ha nem nagyon ő betüsre van mókolva :-)

tibs

Van egy wrap funkció azzal tudod hengerre csavarni a relief-et és Pl. a mach3_rot postprocessorral
tudsz X-Z-A vagy Y-Z-A G-kódot generálni.

z2a2u8wf

Viszont ugy sok helyen nem tud dolgozni a marokes. Pl a fulek mogott es az all alatt.
Mindenkeppen w legjobb megoldas a tobb oldalas maras ha nincs 5tengelyes maronk