Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

Kezdem az elején !  
1000x800 as lap .Set model size ,nullpont a jobb oldalon 800x1000 mm beálítva. 4 furat. A rajz szerint rajzolom a kontúrt ,majd a furatok kiosztását táblázatból beírom .De mivel a darab nem így kerül fel az asztalra ,elforgatom a rotate model clokwise ikonnal (mackó ),majd generálom a progit,és ekkor történik az eltérés !A forgatáskor az Y értékem a rajzon is ,elmozdul !88-ról 89.07-re !
Tehát ezek szerint úgy kell megrajzolnom ahogy a megmunkálás is lesz,mert így könnyen ráfutok a selejtre !Mert forgatás előtt stimmelnek a méretek,utána meg úgy se ellenörzöd,gondolva hogy miért is változna bármi is ?!
Remélem nektek is hasznotokra válik eme észrevétel !
Üdv mindenkinek ,jó "munkát" !
Marci

000000000

Kérdezem az Artcam szakértőket, hogy egy vektorra hogyan tudok rá görbíteni egy másik vektort.

Akarok csinálni egy ventillátor rács kivágást ívelt lukakkal.
De arra nem tudok rájönni, hogy egy adott körre hogyan tudok egy téglalapot rá ívelni automatikusan?
Úgy, mint a szöveget.

ra8nsmk6w

Én simán kimarom a vektort olyan átmérőjű maróval amilyen széles kivágást akarok. Elég sok ilyen munkám van

ra8nsmk6w

A maschine along vektor parancsal

000000000

Ez még csak rendben is lenne, de akkor egy kört hogy tudok felszeletelni adott ívekre?

ra8nsmk6w

Adott sokszöget behivok majd ollóval a felesleget lebontom. Kis gyakorlás és néhány perc alatt van G kód a kezedben

ra8nsmk6w

küldtem egy képet mail-en. Ide nem tudok feltölteni.

3d730xvev

Paste Along a curve  
Nem erre gondolsz?  
Egy hullámvonal rajta sárga pöttyökkel az ikonja.
Először azt a vektort kel kijelölni amit rá akarsz tenni a másik vektorra majd amire tenni akarod. majd megadod az első vektor darabszámát.

3d730xvev

közben rájöttem mit is szeretnél, valószínűleg nem ezt keresed

000000000

Igen, a vége ez lenne, csak a hullámvonalra, vagy alármilyen másra egy téglalapot ráívelni.

De közben megoldottam.

Kivágtam egy ívet az adott átmérőjű körből és azt pakoltattam rá a körre és marás.

Csak azért érdekelne, hogy ha egy ilyet meg kellene rajzolni, akkor azt hogyan.
Azonkívül, hogy négy darabból összerakom az "ívelt" téglalapot és összehegesztem.

Nem hiszem, hogy automatikusan nem csinálja meg egyik rajzoló program sem.

István83

Egy kérdés.Be lehet valahol állítani azt  
artcam-ben,hogy inkrementálisba írja a G-kódót.

Béni

István83

Béni

Külső alkalmazással a kód átkonvertálható a kívánalmak szerint.
(Persze, azt meg kell írni.)

wvdn6us49

Sziasztok! Tudna esetleg valaki segíteni?
Készítettem egy "házikó" kontúrt AutoCAD-ben, kimentettem dxf-be, és beillesztettem ArtCAM, majd szerettem volna körbemarni, kivágni a ház formát. Viszont a szerszámpálya generálásnál hibára fut... az a baja, hogy a vektorok vagy nem csatlakoznak, vagy pedig túlfedés van! Erre viszont direkt figyeltem AutoCAD-ben, hogy minden el legyen metszve és ne legyen sehol üres sarok, vagy túlfedés...
Ötlet?  
Ez a vector doctorba megoldható, és ha igen, akkor hogyan?
Képek a hibaüzenetről itt találhatók (bocsi, hogy így, de a képkezelő.com-ot nem tudtam elérni)

https://drive.google.com/folderview?id=0B-JRp_SrDPBOTlVLT0wyek41NU0&usp=sharing" TARGET=_fnew>Képek a hibaüzenetről

Köszi előre is!