Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

wcmwugefi

Az "ilyen" dolgok? Ne is haragudj de ez teljesesn legális tiszta dolog. Nem udvariatlankodnék természetesen egy nyilt forumon semmivel ami nem legális. Én kérdeztem, kollega válaszolt.

Szerintem azok okoskodnak akik többet látnak benne. Nem kell letölteni, ha nem akarod. Tanácsot kértem. Pont.
Ha valaki a hazai jogszabályokat nem ismeri, akkor szerintem pont az az okoskodás, hogyha másokat próbál szabályozni. Akinek nem inge ne vegye magára.

w0hgtwf3w

Szerintem nem értetted amit mondania akartam.
Ezen a fórumon nem szokás az 'ilyen'  
Nem csak én hanem mások is megjegyezték.
A jogszabályokat meg hagyjuk, azokat te hoztad fel.
Téged itt megkértek, hogy ezt rendezd magánba, akkor mit kell itt mindenféle magyarázkodásba belemenned ???
Rendezd privátba azt kész.
Mindenféle mellébeszéléssel csak rontod a helyzetet.

wcmwugefi

Azt hiszem tényleg elbeszélünk egymás mellett... Egyszerűbben leírom, utána megígérem többet nem írok, nem offolom a topicot:
Nem magyarázkás és okoskodás volt (ez utobbi talán még sértő is).
Egy általános tévhitet, és félelmet szerettem volna eloszlatni a letöltésekkel kapcsolatban, mert sajnos a cnc-hez nem értek, nem szakmám (azért is vagyok itt hogy megtanuljam), de a hatályos adatvédelmi jogszabályokkal viszont napi 8 órában foglalkozom.  
Tehát még egyszer elnézést hogy ha bárkinek is belegázoltam a lelkébe! Üdv

3wm3x3zz

szisztok  hogy tudok  verticben  egy  reliefböl levágni  vagy  nem arányosan  nyujtani? köszönöm

000000000

Sziasztok !
Olyan problémám akadt ,hogy tegnap nem Relief marásra használtam a progit hanem fúrni szerettem volna !
Az a probléma lépett fel hogy az y koordinátát artcam programban a kirajzolt (y 88 x60) pontokat ,a proszprocesszor y89.014 x60 ra generálta !
Valaki járt már így ,vagy esetleg tudna segíteni hogy mi lehet a baj ?
Előre is köszönöm  !  
Üdv .: Marci

smalla

Szerszámkorrekció ki van kapcsolva?

LittleSV

Sziasztok. Remélem ez a helyes topik (bár a kérdés inkább a kezdőbe való). Ha végigolvasnám a hatezer bejegyzést biztos előbbre lennék, de jelenleg idő hiányban gyorsabb kérdeznem, hátha valaki célirányosan segítene.
Emailben valaki javasolni tudna hol kezdjek neki fénykép alapján arc "dombormű" készítésbe? Milyen programot keressek, ami használatát néhány éjszaka alatt el lehet sajátítani, ehhez már tudok keresni tutorialt. A cut3D-t próbáltam egyelőre kínai volt, de ez a tudásom hiányából fakad.  
Minden jótanácsot, hasznos segítséget szívesen veszek. Közeleg a karácsony, és ilyen házi készítésű ajándékokkal lepném meg családtagjaimatk..  
Köszönöm előre is!

D.Laci

LittleSV

Köszönöm, egy linkben egyelőre minden kérdésre választ kaptam. Ez a V9 a jewelsmith?

000000000

Az az érdekes hogy akár milyen szerszámot váltok be,legyen az átmérő 1-es vagy 10 -es mindig ugyan ekkora az eltérés !Ezért nem is ellenőriztem még hogy be van e kapcsolva ! De úgy tudom drilling ciklusnál nincs ilyen beállítási lehetőség !??

smalla

Ha belenézel a G-codeba, ott jó értékre küldi el a fúrót? Ha igen, s mégis rossz helyre megy, az valami szerszámkorrekciós mizéria lesz, ha már ott is rossz, akkor a program beállításai között kell kutakodni.

000000000

Már a generált programban rossz értékre küldi,nem arra a pontra amit a rajzon megadtam koordinátát !  
Érdekes,de ez egy új kihívás lesz,mindjárt neki is látok a megfejtéshez ! ;-) Ha van valami eredmény akkor kiirom

D.Laci

Igen V9 jewelsmith, de teljesen mindegy melyik verzió.

000000000

A generált programban nem az az érték van mint a rajzon megadott koordináta !És azt nem értem miért csak Y ban tér el !??De mindjárt nekiugrok ennek az új kihívásnak ! ;-) Ha van valami eredmény jelenkezem !

000000000

Sziasztok !!
Meg van a hiba oka !!![#nevetes1]javascript:put('nevetes1')