Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

yb8iik8sz

Szia Danibá!
Nem kéne esetleg egy rajz és reliefkészítés oktatósdit is szervezned?
Ahogy érzékelem a legtöbb embert inkább ez érdekelné, marópályát majd mindenki (már magam is) tud csinálni. Rlf-t meg nem igazán.

000000000

ha jössz értesits,mert akkor leszállitok neked még egy kis anyagot!persze ha nem vonattal jössz?!:)))

000000000

Kérlek, énrajtam semmi nem múlik.
Igaz, te pont ezt a részét hagytad ki, nagy sajnálatomra, mert letvolna beszélnivalónk is.
De, majd összehozunk egy duma partit, veled.

yb8iik8sz

Tudok 3 embert, kik ezt profin előadnák! És ahogy sejtem, segítőkészek.

tfpk6pks3

http://kephost.com/images/39Angyal_R_ka3.jpg" border=0>

000000000

Ez gyönyörű munka!!! Gratulálok, a szépérzékedhez is!!  

yb8iik8sz

Szia Danibá!
Lehet, hogy megharagszól rám, de mailodra itten válaszolnék. (azt term van mit privbe). Tszem azért is, mert úgy gondolom, hogy oktatósdi leginkább a fórum tagjainak szólna, tehát kicsit a fórumért is. Emellet természetesem minden tiszteletem a tiéd a szervezésért (telefonok, helyszínek, egyesztetések emberekel, (megmakkanék tőle)), de nem nézne ki rosszúl, ha az érdeklődőket is be lhetne vonni, hogy mennél tutib lgyen. Gondalatom, hogy ez inkább baráti okítás lenne, kis költségekkel.
Tenném valami oly formába, hogy elmondanám mit tudok , tennék ezt mások is, kiegészítve a hallottakat.
Mindenkép megkérném Vakegert,(úgy érzem,komoly rálátása van a progira+ a többire is),hogy ne felejtse otthon magát. Tudom, hogy van itt ember ki nagyon vágja a Coralt(András), bár azt szem mgsértttem, de csak kiengesztelődik és segít.
Magam nyomnám AutoCad-et (2 évi anyagot letolok 2 órába, csak gyözzetek jegyzetelni)+ amit tudok rlf-ről. (szerintem ez a 2 legtöbbet használt rajzprogi(de lehet máris korigálni szavaim)). ArtC rajzolósdiba is tudok ügyi embert(Ijász)(filmecskét is csinált), ha megkérjük biztos eljön. A művészeti igazgatóm(titok) is tuti jönne, nagy segítség. De tudom, hogy sokan vannak kik ha hozzák tudásuk is, nagy lépésekel haladnánk.
Gondolatom, hogy első nap rajzolgatnánk(úgy komolyabban),nap végén lazításnak 1h ArtC egyébb(marópályák,stb). Másnap+belemerülnénk a rlf titkaiba, nap végén 1 óra egyébb ArtC.
Valahogy nagyon pörgősre gondolom, csak a lényeg, ha a végén jegyzet hegyek, akkor volt értelme.
Nen szeretnék oktatósdit játszani( ha szrplhetnékem van akkor már ink 1 kerék,(sisakba az is anonim), gondolom egy páran, mások hozzászólásával, le tudnánk egy nagyon komoly anyagot adni. Magam részéről egy vasat se kérek, kakaómra meghívhattok.
Te+Danibá, ha ezt megszervezed, én piedesztál emellek, és még reliefbe is megcsinállak.

yb8iik8sz

Danibá! Az "is megcsinállak" félre ne értsd, az éppen aktuális elmebejom a rönkbe való szobrászkodás. Láncfűrésszel. (nem veszélytelen, csak óvatosan, ha valaki kiprob)

000000000

Szia Pali!
Illetlenségnek, gondolom, ha valakinek a magánlevelére nyilvánosság előtt válaszol bárki is.  
Az, hogy a fórumtagoknak, a fórumtagokért csináltam, sokaknak tiszta és világos. Hogy, hiányt pótoltam az szintén. Akinek pedig ez nem így jön le, az sincs tiltva. Ez mellett, a résztvevők jó része vállalkozó is a fórum tagsága mellett, mint ahogy a hozzászólók nagy része is az. Az, más kérdés, hogy te nem ismered még a tagok java részének helyzetét.
A fórumunknak sok száz tagja van, veled együtt. Mégse tette meg senki, te sem, hogy megszerveztél volna egy oktatást. Pedig, itt könyörögtek az emberek, fűnek, fának a segítségért. Vissza lehet keresni. Elkezdhetsz, ostorozni, köpködni, te akkor is, csak 1 leszel. De, sokan másképp gondolják ezt.  
Azt a rengeteg költséget is magamra kellett volna vállalnom, amibe a terem, a kivetítő használata, a személyek, és a szállás került. Mindenbe, előre a bizonytalanra pakolom a pénzt, az én meglévő pénzem kockáztatom.  A feleségem is kivette a részét, a fél négyzetméteres tálca pogácsával, sós süteménnyel tetősen való megrakásával, hajnalban sütésével. Néhány liter kávé készítésével, nektek, nekünk. Kb. 300 – 350 órám + rengeteg benzinem ment rá a szervezésre. Én, szerveztem a fórumnak ezzel együtt 4 komolynak mondható rendezvényt, nem tudom hány száz (valószínűleg eléri az ezret) órám, ráfordításával, nem kevés anyagi áldozattal, több halálos betegséggel küzdve közben. Most, a tanfolyamon lett némi munkadíjam is, mondhatni pótlandó a veszteségeim egy részét. Talán ez a baj? Miért nem tette más meg? Én, úgy gondolom, azon kevesek közzé tartozom akik, sokat tettek közösségünkért. De, lehet, van, akinek ez is szúrja a szemét. Van, aki annak a Mercédeszét is leköpi, aki 30 évet dolgozott érte. Nem, én nem állnék be ebbe a sorba.  
Tessék, lehet szervezni az ingyen tanfolyamokat, ki hogy akarja. Legyen, aki a költségeket álja.  
A tanfolyamról való gondolkodásodat jól jellemzi, azt írod: " 2 évi anyagot letolok 2 órába, csak gyözzetek jegyzetelni" tudod, ez nem okítás, csak maratoni duma.  
Én is álmodoztam már sokat életemben, de vénségemre látom már, jobb, ha néha ébren cselekszem.  
Egyébként, nem volt kötelező résztvenni, sőt, akiben a legkisebb kétség merült fel a megszerezhető tudással kapcsolatban, azt egyenesen lebeszéltem a részvételről.
Semmi szükségem arra, aki előre eldönti, hogy neki biztosan nem ad semmit a 2 nap.
Nekem, csak az, hogy elmentem egy segítőkész emberhez néhány órára 20 ezerbe került, amikor kezdtem az ArtCam -ot. Közel se volt idő így kibeszélni a töredékét sem. De, hálával gondolok rá, mert nem kért semmit az okításomért. És vállalta, értelmetlenkedő kérdéseim. Előtte és utána is sok-sok órát szenvedtem egyedül. Én is, örömmel mentem volna valahová 2-3 napra is ha lett volna hová menni.    

A Piedesztára emelésre nincs szükségem, elég nekem az a sok elégedett pillantás és néhány jó szó, amit kapok sokaktól.  
Relieffet meg készítettem már magamról. Nem kell rólam készíteni. Ha visszaemlékeznél, a sokak által kedvelt és általam nyitott " ezt készítettem CNC gépemmel" topik elején látható is. Másrészt a tanfolyam reklámjában is az, és az én munkáim mentek.
Tudnod kell, azt is, nekem súlyos betegen 3-5 ször annyi erőfeszítésembe kerül bármi, mint másnak. Sokan, az ágy rabjai lennének ezekkel a bajokkal. De, soha nem panaszkodom, csak teszem a dolgom, értem és értetek.

Én, ezt gondolom az írásodról. Ezzel magam részéről értelmetlennek látom a további vitát erről.  

yb8iik8sz

Kedves Danibá!
Azt hiszem nagyon férlreértettél! Írásod viszont tisztánlátásom polírozása.
És nem azt írtam, hogy ingyen kell megszervezni, hanem, hogy magam ingyen segítek. Ahogy tettem veled is. Ahogy teszik velem is.
De gondold ahogy neked jó. A te gondolataid, a tied!
Ha meg estleg megbántottam mást is (nevének említésével), hát mélységes nagy elnézést kérek.
Szerencsére az élet, hasonló mint egy rajzprogi. Több nézet van.
És mivel nem fáj, szeretnék mégegyszer elnézést kérni, nem akartam senkít megbántani.
Isten-Isten.

Amúgy meg Tik-Tak!

tfpk6pks3

Csak úgy, mindenféle célzás nélkül...  [#papakacsint]
Vaddisznó születik..

http://kephost.com/images/32Vaddiszn_sz_letik.jpg" border=0>

yb8iik8sz

Húú, milyen nagy egy disznó. Jobb, ha felvértezzük magunkat.[#awink]

000000000

Ijász! Az Angyal Réka mekkora nagy?  
Nem a nő iránt érdeklődöm, csak a tábla méreteiről:))

000000000

Örülnék, ha a rébuszos beírásokról, visszatérnél az érthető szabatos beszédhez.
Megkímélendő magadat és mésokat is a félreértésektől.  
A segítő készséged és a jőszándékod már ismerjük sokan, de ne kelts kétséget.

besirkyjh

Kérdés !

Valaki dolgozott már szilva és barack fábol (relief-nek ) ? Kb 3 éve van kivágva rönkben és száraz hellyen tárolva .

??