Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

Hali!
Persze így is lehet! Csak a Z magasságot nem mindig könnyű így kézben tartani, hogy ne torzuljon a mű.

D.Laci

Tegyetek fel egy képet, hogy hol jártok, vektorizálva milyen.

D.Laci

rc kolléga itt tart a vektorizálásban.

http://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/Tutorial/AC/artcam/rc.bmp" border=0>

rc kérj Varsátol okoságot a cnctár -hoz!!

yb8iik8sz

Szia Zoltán!
Jól látod, minden be van vetve, nem 2 perces ujgyakorlat, nem is úgy néz ki.

besirkyjh

A D Laci segit feltölteni egy képet ahol én járok a cimerrel , sok munka van vele de megéri mert egyszer kell megcsinálni utánna van mindenkinek .

D.Laci

Kúlcsár Úr szárny bontogatása!

http://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/Tutorial/AC/artcam/cimerfelkesz.JPG" border=0>

motion

Üdv.
Tudnátok segíteni vektorizálással kapcsolatban?
RC-nek már kitűnően megy.
Milyen soft.-al, hogyan.
Nekem egy régi óra számlapját kellene vektorizálnom, aztán meg rézlemezbe karcolnom.
Ami a dolgomat még nehezíti, hogy a kép egy nem túl nagy felbontású scannelővel lett bemásolva.
Tettem már kísérleteket, de az eredmény nagyon lehangoló volt. Nem nagyon volt benne egyetlen szép íves vonal sem.:-((   AC-al, Corel-el meg PhotoShoppal próbálkoztam.

Motion

besirkyjh

Nagyon szépen köszönöm .

Na ennyire jutottam vele a fö gondom a levelekkel van .Szerintem szebb lenne ha az alaphoz közelebb indulna a domboritás ill a homoritás ( de hülye szó ) és még valami , a pajzsnál az a párhuzamos rész ami körbe megy az még mindig nem jo . Ez egy régebbi verzio de már ez is haladás nekem .

D.Laci

yb8iik8sz

Csini lessz. Leveleket, ha alapból ívest szeretnél, több részbe huzigáld, egyre kisebb ívekel. Így domborúbb lessz.

D.Laci

Linkeld a képet úgy jobban látni érdemes e vele foglalkozni.

yb8iik8sz

És még egy, ne csak spline-al rajzolj, késöbb a szerkesztésnél nagyon zavaró. Ha majd huzigálod, észreveszed.

besirkyjh

Ugy gondolod hogy ugyan oda mennyek vissza a Sculmting-el többször csak különbözö mélységekkel ?
Most látom hogy ennél a birkának még van konturja ami( belevág) a pajzsba ez azota javitottam .

yb8iik8sz

Mindegy milyen felbontású, jpg to dxf variálásból sose lessz szép íves vonalad. Rajzold meg.

yb8iik8sz

Úgy gondolám, hogy a szinezett területett először pl. limit to height 1mm  angle 90, azt megint 1mm angle 50, ism 1mm angl 30, stb. Azt sculptingolhatz is.