Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

Nincs mit. Az Edgecam tökéletes. Ráadásul akár segédgörbéket vagy segédfelületeket is hozzátehetsz ideiglenesen, hogy "tisztább" pályát tudj generálni vagy hogy megakadályozd a meredek beszúrásokat.

000000000

Nem ismerem a szinthatárokat.[#smile] Amúgy naponta használom a munkahelyemen.

yb8iik8sz

Egy kicsit más kérdés.
Azt tudom, hogy az OCC mivel rajzolja a csodás kis felniejit, a marógépük se gagyi.
Vajon mivel Cam-elhetnek? (csak kiváncsiságból)

yb8iik8sz

Még egy kérdés, a magam okosságáról.
400198 soros Gcodom vala, 400 unitperc-el megy a gépem (lépős mocis), 7 órája és a felénél tart.
Ez ilyen, vagy csak nagyon elúsztam?

000000000

Mastercam. Egy-két részben látni pillanatokra. Meg a Mastercam oldalán is van egy videó Jim Quinn-el. Amúgy mivel modelleznek ? Mert ezt meg én nem tudom.

000000000

Itt a videó az 5 tengelyes vágóval: http://www.youtube.com/watch?v=hhHPvwW-7rw" TARGET=_fnew>Youtube

000000000

Mivel generáltad ? Mert a CAM progik és a szimulátorok kiírják az előtolásból és a pályahosszból számolt időt.

yb8iik8sz

Jó kis videó volt, köszi, de egy kicsit megkeverték, láttam azt a részt mikor ezt a "tank"ot csinálták, elvitték az alapot egy másik figurához, (nem OCC marta), aki elsőre elrontotta, nem jó anyagal töltötte ki, és széteset neki. Másodszorra profit kreált.
Régebbi részbe láttam, hogy vidám kis figura AutoCad-be megrajzol felni, majd marógép (nekik is 5 tengelyes, zuhanyzókabin)), de a Cam-et nem mut. A tankot vízsugarassal vágta az ember. Lehet, hogy occ-nek olyan nincs.
Generáltam ArtCam, 330x230x13  2mm maró, 0.2 stepover, 13 stepdown. (Kicsit előmartam 6mm-sel.)

yb8iik8sz

Ránéztem gép, 198000 sornál araszolgat, eddig kb 9.5 óra. (jól vagyok?)
toljam feljebb sebesség, vagy türelem?

000000000

Mondjuk nem értem őket, mert egy felnit a Mastercam is simán lemodellez. Integrált parasolid magja van, hogy a felületmodellezésről ne is beszéljünk. Persze lehet hogy promó. Láttam egyszer, hogy egy hordozható 3D tapintóval szerencsétlenkedtek és a végén kartonpapírból rajzoltak egy sablont és azzal dolgoztak.[#smile]
 Artcamban a Toolpath fülön a Toolpath Summary ikonnal tudod kiíratni a megmunkálás adatait. Itt többek között a számított időt is megadja.

tfpk6pks3

Milyen anyagba, milyen szerszámmal, milyen fordulaton...  ?

000000000

Jók az adatok ? Mert 330*220/0.2*13 az majdnem 5 Km. Az 400mm/perc előtolással 203 óra. Ha jól számoltam.

yb8iik8sz

Szia Íjász!
Vágódeszka (anyámé vólt), 2mm slot drill (azt szem)(ez van), kb 12-14000 ford (kress 1050, 2-re áll, itt viszonylag szé a hangja az egésznek).
Képena a baloldalival, másikkal kellet vólna?

yb8iik8sz

Én még nem nézten, de ne csessz ki velem.  
203 óra?? Jó, értem, kb 20 óra, kb annyi is lessz.
OCC-nél meg majd minden reklám, (tapintóst láttam, hát ez az), sok részlethez nem értenek.  
A mocik azért szépek.

000000000

Ja lehet. Benéztem, mert nem 13 fogás, hanem egy fogás 13 mm. Nem mindegy.[#smile]