Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

Legyél megértő. Lehet hogy akkor még nem volt. Azonkívül ha a srác ebből él, nem fog minden infót az orrodra kötni. [#smile]

43pbwjg8s

Ez természetes.
A Corel topicban már bejelentette hogy készített egy rövid tutort. Ezért voltam bátor megemliteni itt. :)

43pbwjg8s

Egyébként ez egy érdekes dolog.
Sok év kell ahhoz, hogy az emberek rájöjjenek:
Egy szoftver ismerete nem előny a másikhoz képest.
De ezt már írtam:
A szoftver csak a vonalzó.  
A termék az alkotás a fejben készül. AZt nem veheti el senki.
Egy szoftvert ha nem az egyik embertől, akkor a másiktól harmadiktól, de eredendően csak a NET használatával és gyakorlással el lehet sajátítani.
Ő ezt tudja szerintem ezért is készítette a tutort teljes nyugaolommal.
És nyugodt lehet mert a munkái nagyon nagyon szépek és igényesek. Nem a szoftvertől, hanem Tőle magától.

000000000

Izé, most kissé zavarban vagyok. Én a Delcam-os srácra írt megjegyzésedre válaszoltam, mire te mintha úgy értetted volna, hogy a SYMLY-s válaszodra reagáltam. Ha jól tévedek. [#smile]
 Végül is mindegy, és maximális tisztelet mindenkinek aki oktatóvideók készítésével fáradozik, hogy a többieket segítse.[#worship]

43pbwjg8s

Opp!
Rendben most már étem mire írtad.
Nem egészen így él a dolog.
A magyarországi CAD rendszer beszállítók elég nagy részével tartok kapcsolatot, de ez ne így működik.
Mint potenciális vásárló jelentkeztem. Ha nekem ez a feature érdekes és fontos, az eladó nem fogja elfedni előttem. Már csak azért sem mert Ő azért kapja a pénzét, mert eladja a szoftvert, oktatja és segítséget/supportot ad hozzá, nem pedig azért mert használja.
A másik az, hogy ekkor ez már benne volt.

De a lényeg!
Hajrá tutor videó készítők!
Minden lsimeráésem a Tiétek!

000000000

Megtaláltam! Kösszépen! Egyedül nem sikerült volna[#eljen]

Egyébként van ennek a proginak (artCAM pro 2008) magyaritása? Nem tud erről vki vmit(?), mert én nem találtam a neten ilyesmit.

tfpk6pks3

Még nem tudtam feltenni, mert nem kaptam belépési engedélyt a CNC tar-ra....
A You toube-ra meg nem sikerült, sztem azér, mert túl nagy (160Mb)

tfpk6pks3

Nah... egy próba.... 4 darabban a Youtube-on...

http://www.youtube.com/watch?v=yiZi-fWiZq0" TARGET=_fnew>Tutor1

tfpk6pks3

Hmmmm
úgy látszik, műxik
4 darabban ment fel.
A háromszögekre nem fordítottam nagy hangsúlyt.
Mivel az összefűzés volt a fő kérdés, ez arra egy példa, a sok lehetséges közül....

yb8iik8sz

még egy vectorizálási lehetőség, és tracing options állítgatva még néha egész jó az eredmény.

000000000

Működik, és jó is,várom a folytatást.Hangot nem lehet rátenni?

tfpk6pks3

Igyekszem....
Ezt is meg kell tanulni   :)

000000000

Jó kis videó. Simán elmenne hivatalos oktatónak is. Nagyon jól bemutatja a Layer kezelést egy szemléletes, nem kézenfekvő példán. Sőt, remekül bizonyítja az Artcam előnyét a többi programmal szemben.
 Tapasztalatom szerint a gyakorlatban éppen az szokott a probléma lenni, hogy hamar meg lehet tanulni amit a progi az ember elé rak, de a tényleges munkáknál inkább az a nagy meló, amíg felbontjuk a program által ismert műveletekre a feladatot. Gratula. Én az ajkaiak helyében lecsapnék rá. [#taps]

tfpk6pks3

Köszönöm szavaid!
Azért választottam ezt a megoldást, mert nekem sokáig probléma volt a "layer" kezelés. Egyszerűen nem értettem és nem találtam semmit ami lámpást gyujtott volna. Ezért gondoltam, másnak is lehet ez  probléma...
Persze ezt a feladatot sokféleképpen meg lehet oldani, de talán, nem választottam rosszul, e megoldással

000000000

Jó választás. Elég régóta ismerem az Artcam-ot, bár nem használom rendszeresen és ez a fajta megoldás nekem is új volt. Igaz amikor utoljára komolyan használtam, még nem voltak relief layerek. Alighanem elmentettem volna egy szeletet .rlf-ként és utána raktam volna össze. Ez így sokkal egyszerűbb és látványosabb. Főleg amikor átkapcsoltad a rétegek kezelését. Csak annyi észrevétel, hogy szerintem jobb az 1/4, 2/4... elnevezés mint a 4/1, 4/2... de ez a lényeget nem érinti.