Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

43pbwjg8s

István! (Főnökünk Istenünk!)  
Nem lehetne oldalt egy tutor mappát készíteni és ott gyüjteni témánként a tutorokat?
Sok rajz modellezési és 3D protálon szokás ez.

tfpk6pks3

Kívánságod, teljesítve....

yb8iik8sz

Sziasztok!
Szeretnék 6mm-l előmarni, 3mm stepdownal, beáálítom ahogy a képen, majd a marásnál nem ez történik, lemegy teljes marási mélységre (6.5mm)-
Hol rontom el?  Ksznm.

tfpk6pks3

Sehol....
A nagyoló marást kivéve, nem foglalkozik a szerszám stepdown-al, kivéve, ha beállítod a többmenetes "Z"-t

tfpk6pks3

DO Multiple Z pass...
de, ha nagyolni akarsz, azt ezzel (machine relief) nem tudod megcsinálni. Ez a "simításra" való, gömbölyített végű maróval.  
Z level roughing-al lehet nagyolni. Ott figyelembe veszi, a szerszámnál beállított step down-t, meg a ráhagyást is

000000000

Tapasztalatom szerint ilyen kis mélységeknél nagyolni is lehet vele, és megvan az az előnye hogy nem emeli ki állandóan a marót. Anyag és gépfüggő hogy bírja-e.

tfpk6pks3

Nah.... most már fent van a CNC tárban is a tutor, egyben....
Köszönet, a belépőért, az illetékes(ek) nek.

000000000

6.5mm-ert símán kimarhatsz egy menetben, tökéletes a végeredmény.

tfpk6pks3

Már persze, ha van annyi dolgozója a marónak...
[#eplus2]

tfpk6pks3

Bocsesz... lecseréltem a You Tube-os videót is
most már http://www.youtube.com/watch?v=K0UoEhAgtp8" TARGET=_fnew>egybe van

000000000

Ha, pl. 1 menetesre készítetted a maróprogramot, de mégis 2 xerre szeretnéd kimarni, egyszerűen fentebb viszed a Z nulpontot, az első réteg marásánál.
Pl. ha 8 milliméter a max mélység, elsőre fentebb viszed 3 mm rel és lesz egy 5 + 3 mm marás mélységed. A két inditás között cserélhetsz szerszámot is.
1 hátránya van, a lépésnagyság marad. De, bizonyos esetekben, így is hasznos ez a megoldás.

yb8iik8sz

Nagyon szépen köszönök minden segítséget, sok jó tanácsot.  
Köszönöm Íjásznak, hogy szánt rám az idejéből, mondott annyi újjat, hogy nagy ijedségembe (a tudatlanságomtól) még az egeremre is ráborítottam 1/2 L kakaót. (azt szem kinyírtam, kifújtam féktisztitó spray-al, (benzin), jobb nem lett)(keseregni+kár, jobb nem lessz).
Mindenestre sokat tanultam ma, merthogy rájöttem, hogy miket itt rajzolgatunk,ezek még nem reliefek. Legalább is, az én képernyőm nem dombornyomatos. Ki is kell marni, akkor már rlf. Hát a marás, az meg egy külön műfaj.
Hajrá mindenkinek!  (folyt "ezt készítettem...top ban, napok múlva)

000000000

Én így szoktam csinálni egy pár sort kezdéskor, utána vissza nullára és mehet telibe.

000000000

én mindig egy fogásbol,és egy maroval dolgozom!ha valaki még nem mart,akkor ne bonyolitsa már agyon a tőbblépücsös marással a dolgát!simán bele engedni a marot az anyagba,csak lassu elötolással az elsö sort,és utánna oda nyomni amit bir!nem kell a maro cserékkel bajlodni,mert azért kevesűnknek van még szerszám cserélös gépe!:)))

D.Laci

Miért nem a CAM progival csináljátok meg az első sort több fogásbol?
Ha pár ezer darabot kellene legyártani ugyanaból kicsit fárasztó és idő igényes a barkács módszer.