Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

Miki2

Ilyen esetben, ne a resettel állj le, hanem a szünettel.
Úgy egyszerűen a végrehajtás gombbal tovább folytatja.

yb8iik8sz

Sajnos pár órája kikapcsoltam. Akkor fojtathatom ahonnan ő engedi. Lessz ez igy még 30 óra is.
Én csesztem el vagy a Mach tud ennyit?

KoLa

Én egy plazmavágón dolgozom a Mach3-al ,ott ha baj van és leállítom akkor meg lehet adni hogy hányadik sortól folytassa a kódok futását,és működik is!

KoLa

Persze ez egy speciális Mach felület

yb8iik8sz

Ezt tettem eddig is, müködött is. Végrehajtás innét, ....
Most, ha 226000 sort megadom, 145...-ra megy csak, majd pittyen és elkezd villogni a reset.
(Nem resettel állítom meg, simán stop, eddig mükdöt)(bár ekkorát még nem martam)
Ha pl 168...-ra áll. 162...-ra megy csak. (nem bírja a nagy számokat? Azt olvastam, hogy 10M lépésre képes. hm?
Elindítottam 162000-ről. Ezek szerint csak szünettel szabad megállítani?

KoLa

A mach nem azt a sorszámot írja mint ami txt-be van , erre már én is felfigyeltem ! ki szoktam keresni , kivágásnál ez egyszerűbb  

yb8iik8sz

A cnc notin a magyarosított kez felület van. Tette mit írtam.
Enyém notin az eredeti angol, működik, bárhonnan ujraindúl.
Lehetséges, hogy a magy kezelő felület zavarta meg? (nem tom, hogy készűl, van köze hozzá?)

Jozs

A reset melletti ablakban elvileg megjelenít valami infót a leállás okáról. ( Bár ez már nem annyira ArtCam. )

yb8iik8sz

Néztem, hasztalan error üzi.
De idáig tesztelgettem, magyar felületel semmi gond, (szeretem, nem mert magy, hanem mert  ésszerü, (számomra).Csa ami fontos.
Egyik notin müködik, másik nem, pedig a "másik" teljesen "steril", csak Mach van rajta. És nem hinném, hogy a teljesítményével lenne a gond, bár jóval gyengébb az egyiknél.
Ha kimartam marandómat, letesztelgetem, sebességesdit is. Értem, de félek (kicsit csak)(drága játék). Lehet, hogy olyan mint elöször igazán nagy mocin (200 le), kellet idő mire megjőtt a max gáz. Szerencsémre most gyengébb van.
Köszönök minden segítséget, tanulmányozom őket.
(már 550-nel megy a marás (lehet mosolyogni), le nem állítom míg kész nem lessz.)

000000000

Én is jártam hasonlóképpen, csak nekem egy áramszünet tett keresztbe. Abszolút koordinátákat használsz ? Mert akkor csak kivágod a felesleges részeket a progiból editorban, beszúrsz elé egy Z magasságot indulásnak és hajrá. Vagy Art-ban legenerálod a maradék területre újból.

yb8iik8sz

Jó reggelt! Igen, gondoltam rá, hogy maradékot újra generálni, de még sose ilyet, most meg nem volt már kedvem belebonyolódni.
Kicsit inkább felpörgettem, kész is, már csak körbevág. 700 al ment a végén, értem, hogy lehet gyorsítani, de, hogy 4000 nem fog marni, abban biztos vagyok. Majd pihenten újragondolom. Főleg, hogy szeretnék majd egy 800x500 rlf-t(rajz készűl), de nem egy hétig szeretném marni.
Ksznm help, szép napot!

D.Laci

http://cnctar.hobbycnc.hu/D.Laci/Tutorial/AC/artcam/cimer1.bmp" border=0>

000000000

alakul..alakulgat...!:)))

000000000

http://cnctar.hobbycnc.hu/N%e1dh%e1zi%20professzor/2009-11-04%2019%2026%2002.png" border=0>

000000000

http://cnctar.hobbycnc.hu/N%e1dh%e1zi%20professzor/2009-11-04%2017%2055%2029.png" border=0>