Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

ennek legendája van!de azt hiszem hogy a piramis méretei nagyon fontosak!álitolag ha a borotvád benne tartod,akkor nem megy ki az éle!

yb8iik8sz

Ksznm. Igen, így már értem.

yb8iik8sz

Tibor, nem véletlen, hogy egyforma a napjegyünk.
És valóban a dölésszöge is, és az iránya is fontos! Borotvát is nagyon ritkán veszek. Könyv: Max Toth/ Gyógyító piramis
Svejk, acsevegőbe nem szívesen (épp elegen néznek tök hülyének, ha kell infó, mail szívesen.

43pbwjg8s

Te!
Azt megfigyelted már hogy ezek már mind be vannak bugyolálva és ki vannak belezve? :)
Remélem nem csak akkor működik mert az ciki lenne. :)

Csak poén volt természetesen. :)

yb8iik8sz

Míly jó is vóna belül üresnek lenne, nem kéne hátizsák. Fejem helyén elég lenne egy Gregus bácsi féle 360fokos kamera, infók kábelen. Szép csöndes világ lenne, csak figyelnénk.  
A jövő entitásai.

yb8iik8sz

Nevet illik helyesen: Greguss Pál

43pbwjg8s

Húúúúú!!!
Azt hogy gyakorlatilag alig tudok valamit már régen tudom (mármint alig tudom azt is hoyg tudom de ha tudom ... .Na ezt inkább hagyjuk:) )

Egyébként az a vacak, hogy végre elkészítették az első jó minűségű átlátszó OLED kijelzőt......
Ez hiányzott (gyakorlati megvalósítása) hogy teljes legyen egy régi ötlet....
A téma létező már (Augmented reality). Ezt felhasználva csoda dolgokat, pl térbeli megjelenítéssel kombinált modellező eszköz az ami már régen az agyamban jár. Ezzel kapcsolatos volt a multkori kérésem az ellenálláshuzallal kapcsolatban valahol.

Csak elvekkel gondolkodva:
Tegyél össze egy WII mote controller elvet (több inftra érzékelővel a térbeli hároszögezéshez), egy 3D szetroszkópikus szemüveget (monitor nélkül csak szemüveg átlátszó lencsével)...... Egy L alakú fehér szímű anyaggal körbevett teret.  
Na mi jön ki belőle??? :)

Egyébként már sokan kérdezték, hogy minek kellene nekem egy kis CNC.
Nos pont azért, hogy ezeket az ötleteket ne csak félig dolgozzam ki, hogy valamelyest materializálódjanak, mert ha ugy megyek valahova (mondjuk az elektronikáával kapcsolatban érdeklődni egy hozzáértőhöz aki lehetséges társ lehetne) hogy a kezemben van egy dummy, az már másabb dolog.

43pbwjg8s

A jövő entitása az Augmented reality. :)

Régi, 20 éves álmom kezd (sajnos nem én általam) formálódni.

Bocs az OFF-ért abbahagyom.

000000000

Hello KisKZ!  
Pont ezt akartam megkérdezni, h hogyan lehet a szerszámpályához g kodot generálni?. Ezt az artcam-en belül oldod meg v 1 másik progival?
(bocs ha hülye kérdésekkel szemetelem a topicot)

43pbwjg8s

A kimentéskor (a pálya kimentésekor) tudod megadni, hogy milyen postprocesszorral generálja le neked a G kódot.
Ez az ArtCAM-on belül van.

Egyébként én is kérdeznék:
A MACH2 höz találtam mm-es beállításokkal futó posztprocesszort, de a MACH3 hoz csak inch-eset.
Melyiket használjátok?

Te szemetelsz? Ugyan már. Én vagyok itt az aki mindent össze szokott azsmetelni. :)
Egyébként a kérdéset a topicba vág ugyhogy semmiképpen nem szemetelsz!

000000000

Én ugyan nem használom egyiket sem, de ha összehasonlítod a két MACH2-est (postp mappában Mach2_xxx.con, Total Commanderrel) akkor látod, hogy csak két különbség van: az UNIT át van állitva a megfelelő mértékegységre, illetve a START szekvenciában G20 vagy G21 szerepel ennek megfelelően. Szóval könnyen tudsz mm-es MACH3-at csinálni. Azért teszteld le.[#wink]

000000000

Ja, persze van még egy különbség: a DESCRIPTION részben saját nevet kell adni, ami majd megjelenik a listában.

43pbwjg8s

Szuper!
Korrekt infó!

Köszönöm!
A röhely hogy anno a DELCAM-os magyar srác azt mondta nincs az ArtCAM-ban MACH postprocesszor....
Ennyit a magyar supportról.

0i8bkxjf4

Ez nagyon jo kis Tutor Köszönöm D.laci
evvel a 2 perces videoval nagyon sokat tudtál segíteni bár ha ezt 5 perc alatt csinálod kicsitt jobban nézhető de igy is jó  

Még sok ilyet.  'taps'

[#worship][#taps][#taps][#taps][#worship][#worship]

43pbwjg8s

De jó lenne hamég mások is csinálnának.
Ha minden jól megy Íjásznak is köszönhetünk egy ujabbat.