ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

dg8n4i8x

Szia Tibor!

Ilyen volt nekem a 8.1-nél is! A videokártya drivere nem tetszett neki. A program könyvtárában van valami fájl a video beállítások átállításához. A 9-est még nem próbáltam ezért nem tudom annál hogy van, de a 8.1-nél lehetett korrigálni!

Üdv!
Balu

mfrfj8vv3

Sziasztok !  

Tibor!
Kipróbáltam, nálam nem fagy. Írtam a mailedre is ezzel kapcsolatban...

Kérdésem is volna hozzátok ha tudjátok a választ ... Szóval az lenne a kérdésem, hogy az ArtCam Pro- ban miért nem találom azt a részt, amit az ArtCam Insigniában a Trace Bitmap nyomógomb alatt lehet elérni? Nincs benne bmp vektorizáló, vagy csak nem találom ?  

Az Insigniában látott vektorizálóval kapcsolatban is lenne kérdésem. Ha van egy fekete fehér vonalas rajzot tartalmazó bmp képem és azt sima egyvonalas rajzként szeretném vektorizálni azt hogy lehet benne elérni? Nekem mindig azt csinálja, hogy kívül-belül körberajzolja a vonalat, így aztán egy rakás nehezen javítható felesleges vonalat hoz létre...
A CasMate-ban (aki ismeri) a bmp vektorizálásakor lehet olyat mondani, "Center line" és akkor simán a fekete vonalak közepére húz egy egy vonalat és az sokszor szuper... Szóval most az ilyeneknél a legjobb megoldás nekem ha Casmate ban vektorizálom, majd kopipasztéval átteszem az ArtCam - ba, mert egyébként az Artcam toolpath generálása sokkal jobb és kényelmesebb mint Casmatebol hpgl-t  exportálni aztán azt importálgatni..

Üdv :Zoltán

3vv2btrhv

Szia balu  
Ha van idöd nézd meg légyszi , mert a többi az megy és jo a réteg kezelése .
Tibor

3vv2btrhv

Szia zoli
Nekem az a tapasztalatom , hogy mindig azt a progit kell használni ami a célnak legjobban megfelel és ha a casmate jo erre azt használd .
Insigniám meg sose volt .
Tibor

dg8n4i8x

Szia Tibor!

A 8.1-nél el kell indítani:
Program files/ArtcamPro/Exec/ResetOpenGL.bat
Ezzel alapra állítod a video beállításokat!
Ha így nem jó akkor indítsd a Program files/ArtcamPro/Exec/SoftwareOpenGL.bat-ot, ha ezzel sem megy akkor újra a reset, majd a Program files/ArtcamPro/Exec/HardwareOpenGL.bat-ot indítsd! De valószinű a software lesz a jó. Bár ezzel lassabb de legalább megy! Gondolom a 9-es is hasonlóan van megoldva! A 8.1-nél nekem videokártya cserénél jött elő ez a gond!

Üdv!
Balu

4im2adcie

Hali Balu
Nem találom a gépészek rajzait amit a multkor asziszem Te beraktál.

3vv2btrhv

szia balu
8.1 tökéletes a 9 - es a gond  
Tibor
ui : azért kiprobálom a 9- esen amit irtál

dg8n4i8x

tudom! csak nekem a 8.1-nél jött elő ugyanez, és ez lett a megoldás

mfrfj8vv3

Szervusztok ,

Hát ja, jobbat én sem tudok. Közben megtaláltam az Artcam Proban is a bmp kép vektorizálót.  
Az Open (fájlnyitásban) lehet bmp-t választani és akkor ugyanaz jön mint az Insigniában. Különbség, hogy a Pro csak új dokumentumként tudja megnyitni a bmp-t, amit addig szerkesztettél azt be kell zárni. Vagy esetleg több példányban futtatod az ArtCamot és akkor a kettő között tudod másolgatni a vektorokat.
Persze a körberajzolásos probléma így is marad...
Tibor, írd meg majd ha megoldódik a lefagyásos problémád, kíváncsi leszek a megoldásra.

mfrfj8vv3

Sziasztok!  

Letöltöttem a fájl tárból a Janko mester által feltett magyar címer hpgl -t . Gyakorlásképpen az ArtCamban átszerkesztettem, kijavítottam a vektorokat. Töröltem a felesleges pontokat, kiegyenesítettem a vonalakat, az íveket pontok sorozatából görbévé alakítottam stb. stb .. Rengeteget kattintgattam rajta, de sokat tanultam is belőle. Ha az ember kitanulja az ArtCamot akkor egy szuperül használható dolgot ismer meg. Ez a vektorszerkesztő része is nagyon jó, bár egy két dolgot észrevettem ami nem tetszett de alapvetően nagyon okos eszköz. A kijelölések, a zoomolás közben megtartott pozíció meg ahogyan a billenytű -e gér használható hozzá...klafa.
Ugyan van egy olyan konstelláció amit nem sikerült pontosan behatárolnom, de bizonyos helyzetekben ha az ember rossz helyen kattint kijelölt pontok esetén  akkor simán kidob a programból . :-(

A kérdés : az átalakított címerre próbáltam szerszámpályákat generáltatni az artcammal  .  

Abban a verzióban amelyik szimplán a vonalakon megy végig, le is generálódik rendben.  

Viszont ha pl a "gravírozás" típusú szerszámpályát választom (pl. 30 fokos tűvel) akkor a generálás során mindig kidob egy Windows hibaüzenettel . Az ArtCam exe hibákat generált és a windows be fogja zárni... be is zárja ...:-((  
A vektor doktor nem talál hibát benne , mégis mindig ez van. Mit ronthattam el benne ?  

3vv2btrhv

Szia zoltán  
mi a száma az artnak ,mert én is evel szivok ?

000000000

Csak jelzem, hogy ha nem "hivatalos" a progi, ilyenek előfordulhatnak...
A "piszkálások" ha nem profi csinálja, sokszor okoznak instabilitást!

000000000

Gondoltam...
Akkor szerez be egy másik "kiadásút"! Hátha az jobban van megcsinálva...

000000000

Tibor!
A Forum II.-ben beléphetsz a T1 fórumba és ott van számodra ötlet!

mfrfj8vv3

Szervusztok !  

Ez éppen 8.0-s verzióban fordult elő.
9-esben nem próbáltam ezt a dolgot éppen. Majd próbálok rákeresni, hogy a "bőrkötésessel" van e valakinek hasonló problémája.  Más grafikával még sosem csinálta eddig, csak  a címerrel...