ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

mfrfj8vv3

Tényleg lámer vagyok :-)  Az open ben lehet választani BMP- t, JPG -t stb.. ezt aztán szépen tudja vektorizálni, és az már elmenthető, kopipésztelhető . stb... Megnyitott dokumentumba közveltlenül még mindig nem sikerült behozni, de már így sem rossz.

mfrfj8vv3

Elszóltam...olyan képeket, amiket a másik program gyönyörűen körberajzol, az ArtCam minden beállítás mellett használhatatlanul hoz be...Ráadásul nehézkes is. Már látom, hogy szükségem lesz egy olyan kis programra, amelyik bmp-t , jpg- t ügyesen és gyorsan vektorossá tud alakítani. Valami javaslatotok van esetleg ilyenre ?

mfrfj8vv3

Találtam ilyen kis programot, de sajnos az ~ nyolcas verziójában hibás az import, így nem tudom behívni az elkészült dxf -t ... :-(  
Ez ma nem jön össze sehogy.

000000000

Állítólag a WINTOPO nevű progi a joker. Sajnos demó változatában csak bmp típusú fájlokat vektorizál. Töltsd le a netről és próbáld ki. Én olvastam a doksiját az legalábbis sokat ígér. A full verzióért azonban rendesen ki kell nyitnod a bukszád!

mfrfj8vv3

Meglett ,kipróbálom mit tud ... Egyébként a CasMate-ban is egész jól sikerült megoldani. Kár, hogy annak a felülete sem tetszik valami nagyon. Olyan Win 3.1 szintű és kevéssé informatív, sokat kell benne keresgélni a dolgokat... persze ha egyszer az ember már jól megtanulta ... Ja és persze az sem csinál G kódot ha jól látom.  Hát nem könnyű ez a szoftver vonal :-(

dg8n4i8x

Wintopo-ra találsz a neten megoldást! google-ba írd be wintopo crack... sok sikert!

mfrfj8vv3

Sziasztok !

Wintopo-t kipróbáltam. Szerettem volna gyorsan látni valami eredményt, de ez nem jött össze. A defaultokkal nem lett szép az eredmény. Egyébként bonyolult program, ha az ember átrágja magát a how to -n, akkor biztosan jó is...
A Casmate -val kapcsolatban viszont vissza kell vonnom a felülete alapján elítélő korábbi véleményemet...Ma kínoztam pár órán keresztül és meg kell mondanom,hogy nagyon is profi. Van pár hülyesége és persze a korlátai, de egyébként a maga keretei között igen jó.

4im2adcie

Zoli: A Casmete-t lehet használni bmp.-k vektorizálására is??

mfrfj8vv3

Hello Motoros ! Igen , lehet. Vagy nekem legalábbis sikerült... [#nevetes1]  
A Bitmap menüből be kell szúrni az Insert-el, vagy ha már be van szúrva, akkor ki kell jelölni. Utána jobb gomb a kijelölt képen és Edit menüpont . Ekkor megjelennek az ehhez tartozó gombok. Van köztük 2 db ilyen kis görbét (mint egy kis s betű olyasmi ) ábrázoló gomb. Az egyik a színes a másik a nem színes képekhez való. A színes képeket először Posterizálni kell a megjelenő ablakban, majd ha ez megvan akkor élni kezd a Vectorize gomb is. Remélem érthetően sikerült leírnom, csak leírva ilyen hosszadalmas...    

mutz8958e

Szia(sztok)!

A Casmate free, vagy próbaverzió beszerezhető?

Üdv.

4im2adcie

Köszi a részletes választ[#wave]

000000000

Az Artcam nevű programot honnan lehet letölteni. Már ellátogattam a www.artcam.com -ra, de csak a Demo Cd-t tudom megrendelni.
Esetleg tudna valaki egy linket küldni ahonnan le tudom tölteni a telepítőjét. Előre is köszönöm.

3vv2btrhv

Sziasztok
Tapasztalatom a következök :
Ha képet szeretnék vektorizálni akkor ugy kezdem , hogy a szineket leredukálom max 6 ra.
ezután vektorizálok 1 pixel beállitással .
Az eredményt vector doktorral megjavitom és a fölösleges vonalakat törlöm .
Ha marni szeretném az ersményt akkor a középvonalas marási utasitással csinálom .
Tibor

mfrfj8vv3

Szia Tibor .

Látod erre nem is gondoltam hogy a sokszínű képekkel van ilyen problémája ... Ha átkonvertálom kevesebb színűre akkor tényleg jobban megy neki. :-)  ( igaz, hogy a másik progikban erre nem volt szükség... )
Köszi.

Üdv.  

3vv2btrhv

robert_nr1
Küldtem emilt légyszi akkor is válaszolj ha nem kell !
Tibor