ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

Az igazság az, hogy nekem nem a tájszólással van a bajom, én végképp nem tudok angolul!
Én csak valakit keresek, akinek volnának valami feljegyzései, amit tanulás kozben készített.

000000000

Szia Lóránt!
Majd ha odáig jutok a gépemmel megint kézbeveszem az ARTCAM-ot és elmondom mire jutottam a videókkal.

000000000

3vv2btrhv

Szia Loránt
ha lejössz hozzám én segitek megtanulni !
Tibor

000000000

Koszi! Hová kellene mennem?[#worship]

000000000

Sziasztok Urak!
Felmerült néhány kérdésem az ArtCam-el kapcsolatban. Privátban hajlandó segíteni vki?
A problémámat mail-ban fejteném ki, szerintem hosszú lesz a leírás. Előre is köszi!

000000000

Ennyi jelentkezőre nem számítottam, kösz.

eivmhrm04

Ismeri valaki az AlphaCamot?

000000000

Nem sikerul a 3D-s alakzatok Nesting-elése. Nem tud valaki ebben segíteni? [#help]

000000000

Oké! Már meg van! Supermanus maffia barátom már ropult a segítségemre!

hg6gjha9f

Üdv az uraknak!
Még új vagyok itt a fórumon, de a cnc marók terén már van némi tapasztalatom saját gép révén. Eddig általában Cad-es dxf formátumkkal  foglalkoztam de szeretnék 3d-s dolgokat is csinálni. Auto cad-el nem igazán bírok 3d-ben.
Utána jártam más 3d-s tervező progiknak, többek között az ArtCam nak is, de a problémám az hogy nem igazán találtam használható verziót csak demókat. Szóval tudna valaki abban segiteni nekem hgy honnan tudnék szerezni esetleg egy full  vagy nem időkorlátos verziót belőle nagyon megköszönném.  
Estleg szóba jöhetnének a következő progik is:
Deskproto, Powermill,EdgeCam , esetleg SketchUp
is
Előre is köszi a segítséget

000000000

Kicsit fogalomzavarban vagy CAD-CAM-et illetően.
Amiket felsoroltál, azok egy kivétellel mindegyike CAM program. Azaz egy már meglévő modellre tudsz különféle módokon marópályákat generálni, majd ezeket g-code-ba menteni. (Konyhanyelven)

A kivétel a sketchup, mert az a google ingyenes 3D-s akármilye. Tervezőprogramnak egyáltalán nem mondható, felejtsd el...

Amit Te keresel (CAD):
autodesk inventor, catia, solid edge, unigraphics, solid works, a teljesség igénye nélkül.

hg6gjha9f

köszi

akor kérdeznék még: tehát pl egy domború felületet setleg domború feliratokat szeretnék marni.  
 lehet hogy rosszul fejeztem ki magam nekem Cam progi kell ahogy te is írtad maró pályákat akarok generálni meglévő formára...

000000000

Ha a modellezéssel nem kell foglalkoznod már, akkor csak CAM programra van szükséged.

Sűrűn akarod hasznáni 3D-s marásra a géped?

hg6gjha9f

először is érdekel ki szeretné próbálni, és lenne egy pár megrendelésem is vannak érdeklődők