ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

Szia balu
légyszi ird meg , hogy mi a tapasztalatod a gragir szerszámmal ?
Tibor

000000000

Sziasztok!
Ha ArtCam-mal szöveget gravírozok, akkor lerak először egy csomó pontott, majd utána kezdi szépen gravírozni.
Hogyan lehet megoldani, hogy folyamatos legyen az elejétől kezdve?

3vv2btrhv

Szia rc
Azt nézd meg erös nagyitásban (szoftverrel)hogy nem maradt e valami piszok !
Nállam ez volt a probléma , mert minden piszkot ö gravirozandonak értelmezi .
Tibor
ezért szeretnék a talin bemutatot tartani .

000000000

Helló!
Nekem nem piszok van, hanem a betűkből nem egyből kezdi folyamatosan agravírozást, hanem pontokat ill. rövid szakaszokat csinál meg először majd utána szépen folyamatosan befelyezi.

mfrfj8vv3

Hello rc ! Nekem is így csinál. Esetleg ha a toolpath generálásnál nem az Optimize -t választod hanem valami mást , (left to right  vagy ilyesmi) akkor nem másképp működik ? Én erre gondoltam, de nem volt még időm kipróbálni.  
Üdv

3vv2btrhv

Sziasztok
Hanyas a ARTCAM?
Tibor

mfrfj8vv3

Nálam 8.0-s, de 3.6 Insignia is ugyanígy csinál...

3vv2btrhv

Szia rc
nekem nem megy a nyolcas , de probáld meg a középvonalas gravirozást amit nem a toolpath menüben talaálhatsz hanem fent !
Tibor

000000000

Helló Tibor!
Potosabban mond el, hogyan tudom az "engravír"
helyett a betűket gravírozni. Nem körbe vágni.
 üdv

3vv2btrhv

Szia rc
Gravir:
Vector (legördülö menü)
Create feature (kilkk)
Centerline engraving feature (ha már ki van jelölve a vektor)
Szerszám menü  
Name (automatikusan ad egy nevet )
Depth ( marás méjség megadása)
create (klikk)
Close  
FEATURE MASHINING (megnyitni)
innen már a szokásos adatokkal !!
nekem a proba jol sikerült igaz a 6. verzioval.
Tibor

3vv2btrhv

Mindenkinek !!!!!!!! Nagyon sürgösen ki kellene probálni hogy a 8- as verzioban a fényképröl készithetö marás nálatok müködik - e .
Ma sikerült felraknom és elinditani a progit az uj gépemen de totál kudarc , mert minden müködik csak a WIZÁRD nem !!!!
Tibor

dg8n4i8x

Szia Tibor!

Ha a Face wizardra gondolsz az nekem sem megy! Látszólag működik de gyakorlatilag lefagy az egész. :(  

Üdv!
Balu

5bzs27u7

Az nem azért van mert kevés a ram, mintha valahol olvastam a minimum 1GB.
Amúgy nekem sem megy, mindíg a generálásnál fagy.

cv4yrkgc

Elölapot szeretnék csinálni egy erősítőhöz amit AutoCAD-ben meg is terveztem... A rajz tartalmaz vonalakat köröket stb. és persze szöveget is. Ezt szeretném kigravírozni de ha betöltöm Mach 3-ba akkor a szöveget nem viszi be csak a rajzot... Mit csináljak hogy a szöveget uis ki tudjam rajzolni vele???

j3rx6bsjd

Szia!
Az AutoCAD-ben keress egy olyan funkciót,hogy általános szétvetés vagy valami hasonlót.A szöveget válaszd ki és a megjegyzésből a szövegből vonalakat készít,így exportáld.