Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

ArtCam & Relief marás

Indította gaben, 2025 február 03, 18:10

Előző téma - Következő téma

000000000

István! Sikerült megoldanom a problémát.

A betűket corleból curves-ként importálod, utána alul lévő Toolpaths menüre kapcsolsz. A 2D Toolpaths-ból kiválasztod a Machine Along Vector-t, és ez az általad megszerkesztett betűket egyvonallal körberajzolja.

000000000

Bocsi nem corleból hanem corelból!

000000000

És ugyanerre az eredményre jutsz, ha a Vector Editing menű Create Vector Text-tel kezded, és akkor nem kell a Corel.

000000000

Hali kalmus!
Köszi a részletes vakvezetést. Van corelem ugyhogy megpróbálom azzal is, de kiprószáltam amit írtál:
1. Create vector text, beirtam a szöveget arial módban
2. Machine along Vectort választottam  
utánna simulate tolpath és barátságosann körberajzolta két vonallal, vagyis kívül belül (ami megest kettő lett). De lehet, hogy elbarosszintottam valamit.
Marad a kisbetű (nemecsek effekt)
üdv  karsa istván

yuagaci9g

Istvan!
Minden karakter keszlet kitoltott vektoros abra, a valtozo vonalszelesseg miatt. Corelben en ugy marom a bertuket, hogy megirom a szoveget, gorbeve alakitom az egeszet, ha kell effekt, megcsinalom, majd az  egeszet kivalasztva megszuntetem a kitoltest. Ekkor eltunik az abra, csak a kijeloles marad, ekkor kersz minimalis konturt (vonal vastagsag)... megjelennek a betuk dupla korvonalai, ami mehet ki hpgl ben, gravirozasra. Ha ki akarod vagni, a maroszerszam vastagsag felevel konturt kell csinalni, kivul, vagy belul, attol fuggoen, mire van szukseged.  
Ezutan a keletkezett gorbeket szet kell valasztani, majd az eredetit eltorolni. Marad a maropalya.
Ha a betuk korvomalai kozotti reszt is ki akarod
kaparni, tovabbi konturozassal megoldhato.

000000000

Köszönöm!
Próba jön! De már csak holnap.
Eredményt visszajelzem.
Üdv. karsa istván

000000000

Hello István!
Azt hiszem először félreértettem a problémát, vagy most értem félre? Kétszer megy körbe a betű kontúrján? Egyszer kívül egyszer belűl?

000000000

Hali Kalmus!
Nem! ahelyett, hogy csinálna egy K-t például egy szimpla vonalból, minden karaktert körberajzol, tehát egy egy vonalakkal körberajzolt alakzatot ad.
Mintha papirból kivágnék egy karaktert, én viszont csak a szimpla karaktert akarom bevésve.
Helló karsa

000000000

Most értelmezem helyesen a kérdésed. IGEN!

5bzs27u7

Üdv.

Ehez a témához már rég volt hozzászólás.
Most megtöröm egy kérdéssel.
Próbálkoztam letölteni a progit de csak ezt bírtam "artcam insignia" ez sem megy, hardwerkulcsos.
Le lehet valahonnan tölteni a sima arcam x.x valamej verzióját?
Kuglival nem találtam, lehet, hogy rosszul kerestem.
Valaki tudna segíteni...
Köszönöm.

000000000

Üdv Viktor

Emule nevű fájlmegosztó.

3vv2btrhv

Sziasztok
Megjelent a 9 es verzio !!
Tibor

mfrfj8vv3

Sziasztok !  

Próbálgatom az ArtCam -ot. Sehol sem találok benne olyan lehetőséget hogy bmp -t importáljak . Láma vagyok, vagy tényleg nics rá mód ?

3vv2btrhv

Szia Zoli
Hanyas verzio ? Mert alapbol mindegyik tudja , csak a bmp nem megy ??

mfrfj8vv3

Szia ! 8.0 - s . A menüpontot nem találom amivel egyáltalán kezdeményezni lehet ... Olyat kerestem hogy Insert ... vagy Import ... vagy ilyesmi. Type3 klasszul tud vektorizálni importált bmp-t ,viszont nem sikerült vele normális g - kódot generáltatnom és egyébként is jobbnak találom egyelőre az ArtCam-ot, csak ez a kép dolog egyáltalán nem megyen benne ..