Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

lacata

Szia!
Van sd kártyás megoldás.
A debreceni talin pont ezt fogom bemutatni.
Nem Marlin.
Teljes körű cnc megmunkálás,
3D nyomtatás,
Plazmavágás, cső és zártszelvények
áthatás vágása

Pali79

Az jó! Egyéb lehetőség? Én nem tudok elmenni a talira.

kaqkk007

Nagyon ragaszkodsz az arduinohoz ?

Ezt nézd meg.

Pali79

Egyáltalán nem ragaszkodom semmihez sem, de ehhez is kell PC így nem alternatíva. Pont a PC nélküli stand alone megoldás lenne a lényeg.

fa4igtzhp

Elvileg lehetne csinálni hozzá SD karis támogatést, ahogy olvastam egy fórumtárs be is fogja mutatni. Kivancsi lennék rá, hogy egy két problémát milyen modon oldott meg. Biztosra veszem, hogy nem fel ora alatt dobta ossze a dolgot es biztos van benne sok munkaora.

A GRBL nem úgy van megírva, hogy az olyan könnyen portolható legyen más környezetbe (azert annyira nem is tul nehez) és más modulokkal együttműködjön. Sok benne a szinkron hivás (komplett homeolas), ahol hogy a rendszer fusson felhivja a fontosabb funkciokat. Ezeket illik kibontani, mert egyreszt blokkolja a rendszert, mindenfele fuggvenyeket kell hivni teljesen mas modulokbol es szintekbol. Én legalábbis a saját vezérlőmben átirtam ezeket aszinkronra.

Aztan az SD Kari libraryk sem mindegyike tul kezed joszag. Itt is hasonlo problema neha, hogy szinkron hivasok vannak es addig nem fut mas. Vagy az SPI nem Interrupt/DMA -val megy hanem SW-bol pollozva, esetleg meg rosszabb SW bit bang.

fa4igtzhp

Aki nem lesz ott a talin, arra is gondolsz? :) Kivancsi lennek majd a megoldasra.

000000000

Pár honapja linkeltem 2 orosz megoldást sd kárátyás vezérlöt arduinora aki kiváncsi rá vissza olvasa![#eplus2][#integet2]

000000000

Sd2Card lib már kezel több protokolt is rugalmas marlin stb ilyen szempontbol iSDIO támogatás sem probléma....[#kacsint]

Pali79

Én kész megoldást keresek, nem vagyok hajlandó megtanulni az arduino programozását. [#zavart2]

dtb

Nézegettem a kínainál az USB-s logic analizereket, mikor eszembe jutott, hogy ezt lehet, hogy az Aduino is tudja, és mivel a gugli a barátom, találtam is egy párat, ez a legígéretesebb: Arduino DIY Logic Analyzer

000000000

Azt linkeltem pár honapja...

Pali79

Visszakeresem, mert elkerülte a figyelmem.

Pali79

Ez lenne az? Ha igen akkor ez nagyon nem jó, mert csak két tengelyes.

000000000

uno fizikai pin elveszi sd kártya spi érthetö...
de megára lehet van további firmware..

0i8bkxjf4

SZia Pali !

Én is már írtam régebben hogy mit használok.
Esetleg EZ IS egy alternatíva lehet számodra  

Én nagyon szeretem még web camerát is lehet a pi re kötni így lesheted is

Egy raspberry pi - n fut web es kezelőfelülete van.
A Pi wifin keresztül csatizik az otthoni hálózathoz és usb-n eteti Gcode al a grbl-t.

és akár egy telefonnal is tudod a gépet nyaggatni