Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

morvfer7

Y enable = a2
z enable = a8

zozo

Köszi szépen, jól sejtettem, akkor mint látni
A0  54
A1  55
A2  56   és így tovább.

Ezt a táblázatot honnan mentetted? Én béna voltam, nem találtam :)

000000000

zozo

Köszi, de ilyen Atmega Pin mapping-et én is találtam, de ez nem az a ló, mint amire én gondoltam :)

morvfer7

Bal felső sarok.  :)

zozo

zozo

Közben előkerült az elkóborolt engedélyező jel is :)
Köszi mindenkinek.

s7manbs8

Egy Arduino-ba egy RC szervót 5V-ja annak elbír vajon ? USB-ről működtetve, van itt egy kis szervó ki akarnám próbálni.

Thowra

Amikor próbálgattam folyton bontotta az usb kapcsolatot ha megmozdult a motor. Külső tápról járatva (5V) nem volt gond. Kínai gagyi motorok és egy fém kerekes "márkásabb" is volt köztük.

s7manbs8

Kösz, akkor inkább adok neki kívülről tápot. :)

Meg az USB-n is vagy 4.5V körül van és az nem sokat tud adni amúgy se, vagy 0.25A-t eleve ha jól emlékszem.

vadember

A fiam próbálkozik az Arduinoval. Ezt a programot szerette volna elindítani de hibajelzéssel megáll. A kép jobb oldalán van az eredeti kód. Nem bírok felfedezni különbséget a begépelt és az eredeti között, mégis megáll.
Egy RGB ledszalag fényét kellene színváltás közben halványítíni-fényesíteni.

dezsoe

Rögtön az elején: #define NUM... helyett MUN... van, ha jól látom.

vadember

Igazad van. Köszönöm!

000000000

Valaki tudja milyen modszerel lehetne figyelni hadveres uart port státusz(arduino) alat ?
Amit szeretnék ha port nyitás megtörtént egy led aktiv ha uart bezárodik led inaktiv...
Nem igazán találok megoldást![#wilting]

000000000

vadember nem neked szolt...