Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

prinx

Üdv én is az ebay vásároltam vannak minőségi darabok is. Ez a vezérlő 4 tenhelyt tud vezérelni illetve klónozni is tud. De van direkt lézerhez is ami 2-3 tengelyes és arduino nano van rajta. Ha jól tudod ez a neve Eleksmaker.

vp0ek7s5

Nézegettem a választékot és a fórumon is többen ajánlották a Keyestudio termékeit és talatam szettben Uno + CNC Shield + 4 driver. Ha ezt a szettet veszem rálehet kötni a lézert?

prinx

Igen én is a keystudiosat vettem és meg vagyok vele elégedve. A lasernek az elektronikáját is rá lehet tenni.

Kisamotors

Ezt nyugodtan megveheted:

Vezérlő

Talán érdemes pár "bélyeget" venned pluszban, kezdeti bénázáskor kipurcanhat.
Be lehet úgy jumperelni, hogy két végfok hajtson két motort, azonos jellel. Lézert is tudja vezérelni a negyedik meghajtó.

vp0ek7s5

Megrendeltem, már csak ki kell várni azt a pár hetet [#taps]

prinx

Én is ajánlom a + step sticket, én is vettem hozzá + egy szettet. Illetve ajánlom az LV8729 stepper is.

000000000

Amugy ezis kinai csak egy átfestet panelé többet fizetsz ahogy a kinai/olasz arduino pcb![#vigyor5]

zozo

Én meg komolyan vettem, hogy az én fehér hasúm tényleg olasz. Virít rajta a Made in Italy felirat.
Igaz nem is volt nagyon drágább mint az előtte vásárolt felirat nélküli 2560-as mega.

Pali79

Sziasztok!
Nano-ra lehet legalább 4 tengelyt vezérlő GRBL-t tenni?

s7manbs8

Mintha lehetne úgy rémlik. A GRBL github verziókat nézd meg, van benne 4 tengelyes is.

juhasz

Úgy tudom nem lehet. Nincs elegendő pin hozzá.
Megára csináltak több tengelyest.

s7manbs8

Egy tengelyhez, ha nem kell tartóáram meg enable vezérlés csak két láb kell , az meg van annyi bőven szerintem.

juhasz

Ha feláldozod a végálláskapcsolók pinjei. Már a lézer vezérléshez is a Z limit pin van feláldozva.