Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

Pali79

Igazából engem csak a FW érdekel, mivel nagyonn léptetőket használnék nem kell ilyen átalakító hozzá, egyből a panelról hoznám a jeleket.

000000000

nanon nem minden analog A0..5 van ki hozva ezért van csak 3axig  kinai is ezért gyártja csak 3 axisig nanot... hadwer szembesiti a szoftveres megoldást (firmware)
vagy uno cnc Shield tülább azon is van nagy vezérlökre ere van firmware is..

vagy ha elég tülább akor egy ilyen:

https://www.ebay.com.au/itm/Nano-V3-0-Prototype-Shield-I-O-Extension-Expansion-Board-Red-Blue-For-Arduino/263004215373?hash=item3d3c45d84d:m:mAFXtev0LhCF5mhQsyqRh2Q

Pali79

Nekem még ilyen sem kellene, megoldom magam. Csak azt akaom pontosan tudni, hogy melyik tud legalább 4 tengelyet. A nano csak a mérete miatt izgalmas, de jó a mega is ha csak arra normális FW.

90jv6ys7

Sziasztok

Azt találtam ki, hogy ezzel a motorral oldanám meg a leendő lézer gravírozóm burkalat ajtajának a nyitását. Az lenne a cél, hogy az arduino (UNO vagy nano) a 2 végpont közelében lassabban mozduljon. Egyfajta finom mozgást lehetne létrehozni. Be kellene azt is állítani hogy mennyi idejig működjön a motor (vagy hogy hány lépést tegyen meg?) így elkerülendő a túlnyitás.

Hogy kellene ezt megvalósítani? Hogy kezdjek hozzá? (Sose volt még dolgom arduinoval, szóval nagyon-nagyon kezdő vagyok)
Tudnátok segíteni?

rokonok

Végállás kapcsoló a legegyszerűbb.

kaqkk007

Evvel a motorral nem fog megmozdulni sem a tető , ezt klímák légterelőjének mozgatásához használják (játék!)

kaqkk007

Amúgy meg először legyen kész a géped ...

000000000

ezek erösebbek dc mocis verzio (olcsobb) szerintem ilyesmire...[#rolleyes]

gear dc

vezérlés

dc motor bridge

fa4igtzhp

Ha nem volt dolgod arduinoval akkor milyen mas mikrovezerlovel volt mar dolgod? Milyen eloismeretekkel rendelkezel a mikrovezerlok teren?

000000000

jh6nntzmv

Tiszteletem! Az arduinora szeretnek egy Max7219 8x 7segmenses kijelzon megjeleniteni egy xyz valtozoba beirt folyamatosan valtozo erteket. Inicializaltam a ledcontrol.h-t, digitenkent tudok beirni setDigittel, de hogy tudok valtozot kiiratni a kijelzore ? Koszonom elore a segitseget!

s7manbs8

Gyárfás Attila

Üdv
Annyi ismerős, barátom van már itt hogy már nem tudom ki van olyan aki vágja az arduinot.
Ezért keresek olyan emberkét, ismerőst, aki ért az ardu programozásához.
Nagyvonalakban, van egy arduino nano, rtc, ws2812 ledszalag + működő program hozzá. (Ez egy óra) Viszon módositani kellene a programot. Hardvert elküldöm ha kell. Nem kérem ingyen.
Ha lenne valaki irjon priviben, telszámmal és elmondom a részleteket.
Előre is köszi.

s7manbs8