Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

fa4igtzhp

Igen de en PIC32-on hasznalom.

Felhuzo ellenalas esetleg nem hianyzik?

freewind

A Z limit és a spindle fel lett cserélve, sok helyen látom még a rossz bekötés rajzát és a "cnc shield"-en is rosszul van még.

https://github.com/gnea/grbl/wiki

- Z-Axis limit input on D11 has swapped with spindle enable D12 to support variable spindle PWM output.

f2266unib

Azt megnéztem, az volt az első. A gond a fagyás. A felhúzó ellenállatot még megvizsgálom hátha kevés vagy hibás

köszi

fa4igtzhp

Debuggerrel nezted mar merre van ilyenkor a uC? En ha valami nem megy akkor veszem a debuggert es megnezem. Sot a labakat egyenkent debugerrel is megnezem, hogy ha kapcsolom a jelet akkor latom-e a regiszterben, es a kimenet is azt csinalja-e amit kell. Mondjuk a step dir jeleket Saleae-val erdemes vizsgalni. A tobbi meg sima bit ide bit oda jel.

guliver83

Tudna valaki segíteni Arduino programozásban?
Megvan a program, de arduino UNO ra de nekem arduino nano van.
Magánban tudna valaki segíteni.
Köszönöm!

dezsoe

Küldd át, ránézek.

LittleSV

Ilyenben nekem is elkéne némi segítség... Fordítottam egy progit de teledobálta warninggal. Még nincs bedrótozva az alkalmazásba, így nem tudtam kipróbálni. Warning esetén is lefordul és felprogramozódik?

Magában a .ino fájlban ilyenek:

In function 'void btnTick()':
warning: deprecated conversion from string constant to 'char*' [-Wwrite-strings]

In function 'void on_off_sound()':
warning: deprecated conversion from string constant to 'char*' [-Wwrite-strings]

De a libraries-ben is van jónéhány.

warning: narrowing conversion of '(fSize >> 24)' from 'long unsigned int' to 'byte {aka unsigned char}' inside { } [-Wnarrowing]

seek(4); byte data[4] = {lowByte(fSize),highByte(fSize), fSize >> 16,fSize >> 24};

dezsoe

Ha aktuális lesz még, akkor holnap este felé szólj, addig már nem igazán leszek gép előtt. Most perceken belül ledőlök. :)

guliver83

Sikerült megcsinálni, de nem teljesen tökéletes.
 Köszönet érte!!!
De úgy látom sokan nem programoznak itt Arduinot

juhasz

Hát mikor ekkora marhaságot kérdezel, mit lehet rá írni?
Az UNO és a NANO ugyan az a proci. A lábak is kompatibilisek. A Nanonak egyel több van. A keretrendszert kell átállítani csak Nano328-ra és le kell fordulnia. Ha nem fordul akkor Unora sem fordul. Ha ennyit nem tudsz inkább ne programozz.

mex

Hubazz.de kemény vagy... Mostmár én se merek hozzáfogni.[#wilting]

guliver83

Nem is tudtam, hogy ennyire okos vagy!
Egy két dologban nem voltam biztos ezét van a fórum , ha hülyeséget is kérdezek.

Van egy program ami már meg van írva és működik is, csak nem úgy ahogy szeretném és ezzel van a gond.
Ha ide felteszem, gondolom ez neked másodpercek kérdése és megoldod.
De inkább fölösleges nem teszem fel, mert úgy érzem nincs értelme.

Természetesen vannak akik szívesen segítenek!
És még egyszer köszönet nekik érte!

000000000

Tavir....hobbieletronika ezeken kérdezgetem csak párszor semmi más szándékom nem volt ök azt álitoták hogy kérem hogy ök oldják meg a problémámat itt konfriktusok hada lett mindkét forumon két fö kolomposal az élen cseh robika / kapu48 vagy hogy hivják itt is tevékenykedik...[#zavart2]
Ezek az emberek föld felet érzik magukat vagy külömbek nálunk..[#conf]

000000000

Nem szégyen kérdezni söt muszáj hogy elöbre lépj mert nem egyszerü még haladó szinten sem a programozás...
Nekem is legtöbb gond a matekal van ami nem egyszerü de célra vezetö mindig a tesztelés...
Maga C# vagy mifene énsem értem talán 1% sem de végül mégis sikerül amit akarok (mintapéldákbol ollozva) sok idövel...[#taps]

guliver83

Nehéz dolog ez a kérdezősködés erre rájöttem, meg kell tanulni programozni és kész, vagy készen megvenni!
Régebben még jobban segítettek fórumokon, de mostanában ez már nem divat.