Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

morvfer7

Ilyen van nekem Win7 64 alatt, ezzel sikerült életet lehelnem a Melzi 2.0-ba. Avr studio 5 használok, azzal tökéletesen megy.

000000000

Szintén bootloadere használtam én is  (nyers chip) ide alatt ott a config fájl tartalmaz minden beállítás igy még elöni sem lehet a rossz fuse beállitást eben szintén avrdude van csak win7 soha nem volt gond más fejlesztő környezetet nem használok![#rolleyes]
1186 link szerint csináltam én is!
De akitől veted taviron a programozott az okosnak véli magát avr dolgokba Cseh Robika kérdez meg...[#kacsint]

Csuhás

Itthoni gépemen nincs avrstudió, így csak ma tudtam kipróbálni a szóban forgó égetőt, nos win7 64, avrstudio 4.19, Jungo driver összeállításban működik. Ezek szerint a libusb-s dolgokkal nem sikerül egyelőre működésre bírnom, pedig jó volna mert bascomban dolgozom a legtöbbször.

Csuhás

További fejlemények: Visszanéztem a nyákról az égető kapcsolási rajzát, és látszik hogy pontosan ugyanaz mint a többi avrisp klón. Tavir lufa stb. Gondoltam hogy rátöltök egy libusbs fw verziót de sajna a bootloaderével nem ment, protected-be volt kapcsolva. Így kénytelen voltam isp módban rátölteni a fw-t. Így már működik bascom és avrdude alól is. Viszont nem tudok vele xmega procit égetni... illetve nem találtam meg a neten azt az fw verziót ami reset hatására felváltva működik hol libusb hol pedig jungó driverrel. Így két kérdése maradt: Megy-e valakinek akár az eredeti akár más fw verzióval a xmega pdi módú égetése? Illetve nincs meg valakinek ez az átkapcsolható fw verzója?

Kísérletezem azért még ha előrébb jutok megírom, hátha más is hasznát veszi.

000000000

Szint illesztés / fesz védelem van benne?
Klonokbol ezek vanak ki sporolva általába...

Csuhás

Félig meddig van. Egy MAX3002 a kimeneti illesztő a programozandó ic felé. Illetve tudja használni a céláramkör tápját. Ezen kívül használható az usb 5V vagy egy 3v3 stabi is. Túlfesztől nincs védve, túláramra van egy öngyógyuló bizti hogy ne terhelje túl az usb-t.

s7manbs8

Nekem a gyári MK II az XP-vel hajlandó menni.

Csuhás

Nekem a gyári mk2 stabilan megy win7 64 környezetben de csak avr studióból. Libusbvel úgy tűnik mintha működne de hibázik.

frob

sziasztok
a gyári vagy egyéb mk2 programozókhoz a libusb-t ez a sw hibátlanul fel szokta nekem rakni...
https://zadig.akeo.ie/

dtb

Egy egyszerű DRO megoldás, Arduino+Android!
Link: Android DRO Step By Step Overview
Az oldalon még további megoldások is találhatók.

szf

Keresek valakit aki jártas a DS1307 és DS3132 modulokban, és tud segíteni programozásban.
Köszönöm

dezsoe

Mindkettőhöz volt szerencsém. (Feltéve, hogy a DS3231-re gondoltál.) A 1307 az tragikusan pontatlan, ezért cseréltem le, a 3231 kb. másfél év alatt sietett egy percet, az már belefért a tűrésbe.

Mi lenne a kérdés?

szf

Privátba megy.

Thowra

Szintén ez volt a tapasztalatom a DS1307 modullal :(.
Azóta nem kellett sehova óra de berendeltem egy DS3231 modult is. Ha megjön "megversenyeztetem" őket :D

svejk

Help!

Arduino -> Modbus -> UCCNC

USB-vel összekötve, baudrate 19200, minden happy.

Másik hasonló tulajdonságú alaplapot beüzemelve, szintén w7-el, probléma adódott, miszerint a kapcsolat lelassult, az Rx-tx is kb csak 1 másodpercenként villan.

Bios alapállapotban,  USB 2.0 engedélyezve...merre kellene nézelődnöm?