Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Ilyenkor mit látsz a Modbus plugin Debug view fülén? Lehet, hogy kicsit lassabban jön a válasz és torlódás van? Ha a plugin-ban a debug piros, akkor próbáld meg a Loop interval-t és a Timeout-ot egy kicsit feljebb venni, pl. 40 és 30-ra, feltéve, hogy most 30 és 25.

Nem tudom, hogy az Arduino panelek (nem írtál típust) egyforma sebességűek-e, illetve ugyanolyan USB chip van-e rajtuk. Én Nano-val próbáltam, és a 30 ms interval 25 ms timeout már stabil volt, de lehet, hogy nálad már torlódik.

svejk

Lehet félreérthető voltam a PC alaplap váltáskor lassult be.
Mind a Nano mind az UNO Arduino panel.
Visszadugva őket az előző PC alaplapra megfelelő a sebesség.

Mind a nyolc USB porton kipróbáltam szűz win7 x86-os telepítés.

svejk

A Debug ablakban zöld minden sorok végén is kb. másodpercenként változnak a számok.

svejk

Meg a Variables table 7. és 8. rublikája ebben az ütemben megy, hibát nem ír.

svejk

A PC oldalon lehet a hiba, de vajon mi?

dezsoe

Csodálkoztam is az "alaplap"-on, de gondoltam, azért írod ebbe a topikba, mert Arduino. :) Így viszont passz.

svejk

[#rinya]

Annyiszor megfogadtam már, hogy nem dolgozok hozott anyagból...

"Ó, Pistikém ne vegyél alaplapot van itt nekem egy csudajó, annyival is olcsóbb lesz..."

A fél életem ilyen rosszrágások miatt megy el...

Thowra

Pár hónapja cseréltem alaplapot (minden más maradt a régi). Az új lap Gigabyte b85m-d3h.
Azóta teljes áramtalanítás után nem látja az usb belső kártyaolvasót csak ha lehúzom majd visszadugom. Szabályos hardware eltávolítás után lehúzott pendrive vagy wlan stick esetén is random kékhalál. Win7 64bit. Frissítettem a biost (uyanarra a verzióra mert nincs újabb) és azóta a pendrive kezelés megjavult. A többi jelenség sajnos nem. Driverekből a legújabb és a régebbi is ezt mutatja. Hasonló Asus lappal minden jó volt. Egy bios frissítést megpróbálnék, hátha segít.

svejk

Hoztam másik alaplapot, ez most egy Asus.
A másik Gigabyte volt, az Arduinoval jól működő meg egy AsRock.

No most ugyan az a hibajelenség...

Valami kell a Win7 telepítésén kívül pluszban hogy jó menjen ez az Arduino kapcsolat.... de mi a franc??

Az a netframe bizbasz csak az Xp-hez kellet?

svejk

Szerintem az lesz a gond... Offline lett telepítve a win7, nincs internetkapcsolatom a frissítésekhez.

svejk

felrektam NETFramework 4-et, no ettől sem javult meg... [#boxer]

000000000

És még ezt lehet pontosabbá is tenni szoftveresen is a belső rc modult hőmérséklet kompenzációval DS3231 nél!
A ds1307 sajnos a külső rc kavics miat pontatlan![#eplus2]

svejk

Most nézem a jól működő alaplap is ASUS de Win7 64 bites oprendszerrel.

Én most win7 32 bitessel próbálgatom...

Valamit át kell állítani az Arduino programjában?

Az biztos, hogy 64 bites gépen lett lefordítva és feltöltve az Arduinoba.

???

dezsoe

Elvileg semmit. Ha neten van a gép, akkor eszközkezelőből próbálj meg egy driver frissítést (netről). Nálam Win10 64 biten ez a driver van:

svejk

Vc2005 Redistributable nem kell?