Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

Igen régebben én is szívesen segítettem bárkinek a pic programozásban , de legtöbbször egy köszönöm-öt sem kaptam 3heti program írás változtatgatás után . Ezért most már nem nagyon kapkodok én sem azért hogy segíthessek ...

GG

Szoval valaszul a sem.csev.[30617]-ra, valamit elrontasz.
Akarmilyen virtualis gepe csinalok, sparse hdd, dense sdd, ilyen linux, mindenhogy megy. ! 64bites guest legyen!
A telepites soran:
Boot live cd:
Installation - Install Android-X86 to harddisk
Detect devices (latszolag nem tortenik semmi)
Create/Modify partitions
Do you want to use GPT? n > cfdisk
n (new)
[primary]
(enter) # elfogadjuk a felajanlott meretet (sda1, primary, linux)
[bootable] > flags = boot
[write] (Are you sure....) yes (Writing partition table to disk...)
q (kileptunk, vissza a kek ablakba)
itt a savkurzor mutatja a frissen keszitett sda1 particiot, erre nyomunk egy enter-t
(choose filesystem) > ext4
Are you sure format... [YES]
Do you want to install bootload grub [YES]
... /system read-write? [YES]
installing...
rebootes megy.

Tobbet nem tudok mondani, kerem kapcsojja ki.

000000000

Egyedül probáltam én is programozást de nekem nem ment kell amikor elakadsz kérdezni lehesen valakitöl a a prog nyelvi könyvek tele vanak szaknyelvi kifejezésekel aminek felét sem értetem meg amibe elevesztem szinte igy hagytam a fracba van egy marék magyar is/angol job nál jobb...[#kacsint]
Mintapéldákbol többet fejlödöm mind szakönyvekböl ez van..[#nyes]

000000000

VMware hdd ezek lehet választani: ide,scsi,sata...
Live cd modba felál v5 felet is de kicsi a flash terület android alat max 2 apk megy fel hdd ra jo lene felrakni nem rosszolna...
Igen nagyrésze igy van ahogy irod telepités utáni reboot után csak error 17 jön![#conf]
Na mind1 majd megoldodik...[#nemtudom]
Köszi a helpet![#eljen]

guliver83

Ez így van jó hogy tudom, így tudom ,hogy nem kell segíteni akkor!!! [#vigyor2]

Én szívesen segítek bárkinek ha tudok, itt a fórumon is megvan egy jó pár embernek a telefonszámom és ha kell segítek, nem várok cserébe semmit!
Akinek eddig is segítettem, nem kérek cserébe semmit!
De nem vagyunk egyformák!

guliver83

Úgy érzem elég is volt ennyi!
Ha nem írok ne válaszoljon senki!
[#integet2]

kaqkk007

Azért a köszönöm jól esik nem? A segítségért soha sem vártam  többet ...

VighLajos

Szevasztok!
Belevágtam az Arduinoba. Első mintaprogram, a LED-villogtatás 100 % sikert hozott.
Második mintaprogram a "Read analog voltage". Potméter, soros plotterrel megjelenítés.
Állandó 5 V-ot mutat a plotter.
A lapka Arduini Uno, a DIL-tokos Atmegával.
Átdugtam egy másik, de SMD tokos UNO-ra, ezzel tökéletesen megy.
Közben megérkezett a megrendelt DIL-tokos Atmega, kicseréltem a foglalatba, az eredmény ezzel is ugyanaz, nem megy.
Hol lehet a hiba?

Forrasztgassam át a panelt?
Az árarányokat elnézve a panel leginkább az IC csomagolóanyaga.
:-)

Nagy kár nem fog érni, ha a veszélyes hulladékok között végzi.
Valakinek van ötlete?
Előre is köszönöm!
Lajos

Csuhás

Fogj egy voltmérőt és mérd meg a feszültséget magán a proci lábán, mindkét panel esetén. A használt bemeneten és vref lábon is hátha külső referenciát használ a programod.

000000000

Ezekel semi program nem megy ?
Ha nem akor lehet nincs az atmega chip bootloader!

Csuhás

Használ itt valaki Bascom-ot atmelhez, duinohoz? Nekem évek óta bevált, kis móricka programoktól kezdve hangfeldolgozó gsm modulon át kommunikáló tízezer soros programokig.

000000000

Ha jol veszem ki a szavaidbol dil 328 chipeket cserélgesz csak vagy egész panel hibásnak gondolod?

VighLajos

Csak a DIL tokos Atmegát cseréltem, kihúztam a foglalatból, és beleraktam a másikat.
A 13-as láb LED-villogtatója ezen is működött, vagyis az IC fel van programozva.
Sajnos nincs több DIL-tokos UNO-m, így kifogytam az ötletekből.
Amit mértem: a potméter megkapja az 5 voltot, a csúszkája leadja a leosztott feszültséget az A(0) bemenetre. Átírván és átdugván az A(1) bemenetre, a helyzet nem változott.
Mint írtam, az SMD-chipes alaplapnál azonnal működött.
1-2 héten belül -talán- megérkezik egy DIL-tokos alaplap, lehet tovább rugózni rajta.

VighLajos

Két IC-vel is ugyanúgy nem működött, így a panel valamelyik részegységének hibára gondolok.

s7manbs8

Ha nem boldogulsz küldd el egy kis borítékban. :) Megvizsgálom.