Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

lacata

Természetesen.
Csak kérlek tali után szólj rám
nehogy elfelejtsem.
Teljes körű cnc megmunkálás,
3D nyomtatás,
Plazmavágás, cső és zártszelvények
áthatás vágása

D.Laci

GRBL-t összeházasította e már valaki Androidos TV Boxal?
HDMI-re tetszőleges monitor illeszthető  (kicsi nagy).
Usb és vagy Wifi billentyűzetet kezeli.

Gyárfás Attila

Üdv
Nem volna valakinek 1 arduino nano v3, ftdi? Ch340 nem kell!!
Privinen jelleze ha akadna 1.
Köszi

juhasz

Úgy tudom évek óta nem készül ftdi-vel board.
Atmega van annak a helyén is. 8u2 vagy 16u2 talán.

dezsoe

Szia!

Csak kíváncsiságból kérdezem, hogy mi a baj a CH340-nel? Egy Uno, egy Nano és egy D1 mini megy nálam atomstabilan vele, azért nem értem. (Nagyon felületes még a kapcsolatom az Arduino-kkal, ezért érdekelne, hogy mi a hátránya.)

Csuhás

Pedig szerintem jobb az CH340 azt legalább nem hamisítják.

s7manbs8

Nálam is megy faszául.

s7manbs8

Esetleg az USB kábel a nagyon fontos, aranyozott jó minőség kell, meg a PC illetve Arduino oldalon is az aljzatok az  a nem mindegy.

dezsoe

Hát, nem tudom. Szerintem a 150 forintos 1m-es kábelem az árából ítélve valószínűleg még fényképen sem látott aranyat, viszont kb. 5 órája kommunikál megállás nélkül 115200-on és nem volt még hibás csomag. :)

000000000

Kell egy hc05 konfigolva meg 1uf kondi aztán soha többé usb kábel soros firmware update és uart hozá férés öröké...[#nyes]

s7manbs8

A dugóját illetve az érintkező részt akkor lehet úúgy sikerült megcsinálniuiuk, hogy rendesen hozzányomja a másikhoz magát, mert ott is megbukhat a dolog.

000000000

Szürös (gumos) töltökábel az ok szerintem azal edig nem volt gondom de a 2..300ft kinai az nagyon rossz!

000000000

dtb

Ez is hasonló:
Mini Data Logger Module Logging Shield
Egyébbként vesszek meg, ha értem, hogy miért az ebay.com-ot favorizáljátok mindig, holott az ottani motyók nagy része is kínából jön, csak drágábban.

000000000

Rtc+spi sdcard pi hez...