Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Arduino

Indította gaben, 2025 február 03, 18:09

Előző téma - Következő téma

000000000

Kiprobálom hátha beforditja is ami a lényeg lenne..
köszi!

dtb

Én  max linux alatt szoktam fordítani, ott is csak ha muszály forrásból feltenni valamit... Szóval az általad megadott linket letöltve, az .ld-re rákeresve ezt találtam:
GNU linker
Ezen már talán el tudsz indulni

dtb

Valami nem stimmel ezzel a forrással. Letöltöttem. Bemásoltam az Arduino alá (doc/arduino/BlueMagic)
A main.c-t átneveztem BlueMagic.ino-ra. Az arduino elkezdte lefordítani, de a hivatkozott libopencm3 ÜRES. Megkerestem, letöltöttem, bemásoltam. ...és itt a bibi, olyan includokat keres, ami nem található sehol sem, holott a libopencm3\lib alatt kellene lennie. Tehát, ha találsz egy olyan csomagot, ahol a hiányzó file-ok megvannak, akkor az Arduino is lefordítja gond nélkül
Ja, még egy, telepítsd előtte az STM32-őt az alaplap kezelőben!

000000000

Átnézem köszi!

000000000

dtb

Na, próbáltad? Siker?

000000000

Egy nagy káosz az egész.....
ide alati hibakod...

In file included from C:\Program Files\Arduino\libraries\BlueMagic-master/libopencm3/stm32/rcc.h:21:0,

from C:\Program Files\Arduino\libraries\BlueMagic-master\main\main.ino:4:

C:\Program Files\Arduino\libraries\BlueMagic-master/libopencm3/stm32/memorymap.h:42:3: error: #error "stm32 family not defined."

# error "stm32 family not defined."

^

In file included from C:\Program Files\Arduino\libraries\BlueMagic-master\main\main.ino:4:0:

C:\Program Files\Arduino\libraries\BlueMagic-master/libopencm3/stm32/rcc.h:42:9: error: #error "stm32 family not defined."

#       error "stm32 family not defined."

^

In file included from C:\Program Files\Arduino\libraries\BlueMagic-master\main\main.ino:5:0:

C:\Program Files\Arduino\libraries\BlueMagic-master/libopencm3/stm32/rcc.h:42:9: error: #error "stm32 family not defined."

^

In file included from C:\Program Files\Arduino\libraries\BlueMagic-master\main\main.ino:9:0:

C:\Program Files\Arduino\libraries\BlueMagic-master/libopencm3/stm32/exti.h:42:9: error: #error "stm32 family not defined."

^

In file included from C:\Program Files\Arduino\libraries\BlueMagic-master\main\main.ino:10:0:

C:\Program Files\Arduino\libraries\BlueMagic-master/libopencm3/stm32/gpio.h:42:9: error: #error "stm32 family not defined."

^

In file included from C:\Program Files\Arduino\libraries\BlueMagic-master\main\main.ino:11:0:

C:\Program Files\Arduino\libraries\BlueMagic-master/libopencm3/stm32/usart.h:42:9: error: #error "stm32 family not defined."

^

exit status 1
Error compiling for board Generic STM32F103C series.

000000000

Amig nincs meg mivel csinálták nem is lesz leforditva...[#nemtudom]
teljesen reménytelen[#levele]

GG

Arm-none-eabi/arm-elf toolchain szukseges, az o.cm3 lib-et kell eloszor leforditani. Az ide itt nem jatszik.

bluemagic.elf: ELF 32-bit LSB executable, ARM, EABI5 version 1 (SYSV), statically linked, not stripped

Elkuldtem a binarist ha gyorsan kellene.

Udv, G

000000000

Köszönöm!

4ybj8h3c8

Üdv

Atmega2561-en sikeresen elkötöttem és felcseréltem a MOSI-MISO lábat. Mivel nem használom ezt a tokot, nem ismerem annyira a lelkivilágát, így kérdezném, hogy szoftveresen van lehetőség a lábak megcserélésére? Elvileg AVR stúdióban programozzák, de a villamosmérnök kolléga nem tudja egymaga áthidalni a problémát, és átkötni az egyik lábra érkező vezetéket a mellette lévő lábra, a távolság miatt macerás és időigényes a panel elhozatala és visszavitele, ezért érdeklődöm, hogy szoftveresen van lehetőség a cserére vagy nincs.

Csuhás

Gondolom van az általad használt fejlesztő környezetben SW spi lehetőség. Ha igen akkor azt kell befordítani és tiltani a HW spit. Láb funkció cserére nincs lehetőség. De szvsz messze úgy jártok a legjobban ha a mérnök kolléga keres a helyszínen egy műszerész kollégát aki megcseréli a lábakat, ha már ő nem tud forrasztani...

4ybj8h3c8

Én is erre tippeltem, de a megrendelőnek azt hazudta a koma, hogy nincs SW SPI lehetőség, a nyakamba varrta az egészet, ami jogos, mert én cseréltem el, de bosszantó, mert a megoldás minimális változataira sem hajlandó. Marad a fél napos utazás, elhozom, megcserélem, oszt másik fél nap alatt visszakapja, én meg elcsesztem egy napomat mert nem akar (tud) forrasztani.
Kösz.

Csuhás

Egy utazást megspórolhatsz ha magaddal viszed a pákád : - ))

f2266unib

üdv urak

GRBL-el kapcsolatban tud valaki segíteni?
1.1f et használok de a végállások nem úgy viselkednek ahogy kellene. Illetve csak a z rosszalkodik. A bekötés jó de ha beállítom az uno az első kapcsoláskor lefagyasztja a programot (GRBLsender). Cseréltem arduinot, kapcsolót vezetéket. A fura az hogy a fagyás után alarmmal áll vissza.... Valami tipp? .