Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

?
A referencia felvétel a softlimitet nem veszi figyelembe, csak megy bután a gép akár negatívba is, megérinti a kapcsolókat és lenulláz...

"véletlen kikapcsolódhat" -- jaja pl. a RESET meg bekapcsolódhat - vegyük azt is le a screenről :D

svejk

Akkor valami nálam nem kerek. :((

Oké, igazad van...

De olyan nehéz ezeket a dolgokat elmagyarázni egy kezdőnek, főleg hogy én sem vagyok mindennel tisztában... :(((
Nem is gondolnád, hogy milyen sokan dolgoznak mach3-al nap mint nap úgy hogy nem is tudják mit nyomkodnak.

cu05ic9nw

Sziasztok akkor nem veszi figyelemben, ha sorba van kötve a végállás kapcsoló. pl. nálam is ez volt a probléma, amiután párhuzamosra kötöttem tökéletesen működik!!

KoLa

Persze hogy nem, mert azt feltételezzük a referenciálás alkalmával, hogy elvesztettük a hitelességet!( nem tudjuk hol van a meddig!) ha működne a softlimit ilyen esetben, akkor esetleg soha többé nem engedne rá a kapcsolóra mert úgy látja hogy már vége a tartománynak!?

000000000

Mi az osszefugges a softlimit es a vegallas kapcsolok bekotese kozott?
- semmi:-)

000000000

En ezt ertem; svejk gepe nem megy referenciara bekapcsolt softlimlit mellett...[#bee1]

KoLa

Akkor kapcsold ki, mert a kettő üti egymást!

000000000

Nalam minden ok!:-)

A softlimit alapotatol fuggetlenul elmegy referenciara. Ez igy van jol!
En csak a #10029-es hszt nem ertem...
Jajj mibe keveredtem:-)

KoLa

Nem árt néha egy-két hozzászólással lejjebb kezdenem az olvasást!

000000000

etc77f5nr

Én akkor szoktam kikapcsolni kézzel, amikor a híd a világ végén van, és ugye 30% sebességgel "rohan" a végállás kapcsolóra referenciát venni, de aztán visszanyomom és üvölt, ha a gép már a lemeztárolót akarja vágni, persze én mondom neki, hogy menj csak ;).

r6cvn479y

Szép napot
Elkezdtem olvasgatni erről a mach 3 as vezérlőről és arra lennék kíváncsi hogy menetet melyik g kódnak a segítségével lehet vágni ?

xfg6v697j

Nézd meg a G32 és G95 kódokat.

000000000

Helló Danibá!
Én sajnos szóhoz sem tudok szólni.Teljesen kezdő vagyok a témában.Számomra ez "több ismeretlenes egyenlet" ami a suliban sem igazán ment[#conf]

KoLa

G32 és G76