Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem a terhelés itt a probléma hanem az az elszúrt össze vissza tekervényezett architektúra ami az AMD prociban van.
Az Intel cpu fejel megy a falnak és izomból oldja meg.
Az AMD-nél meg olyan hasonlattal élnék mintha a bal kezeddel vakarnád meg a jobb füled és így oldaná meg.
Mivel az AMD soha nem tudott olyan izmos lapkákat gyártani mint az Intel így mindig csalásokkal próbált versenyben maradni.
Viszont ezek sokszor mindenféle értelmezhetetlen hibákat hoznak magukkal.
De vannak olyan AMD fanok akiket még ez se tud meggyőzni.  

svejk

Az előbbit elcsesztem, talán így http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/Madonna.rar" TARGET=_fnew>becsomagolva könnyebb lesz letölteni.

000000000

Nálam gyönyörűen fut ez a G kód.

http://cnctar.hobbycnc.hu/P%e1l/CNC/Mach3/Mach3cpu.JPG" TARGET=_fnew>ITT van a processzor terhelése futatás közben ( kép )

Néha felugrott 2%-ra is, de most kiléptem a programokból a teszthez.

svejk

Nem is gondoltam komolyan hogy a G-kódban lenne keresendő a hiba.

Találtam itthon egy D201GLY alaplapot.
Már úgy is ki akartam próbálni régen.

guliver83

Egy gyors letöltés és egy ideig futtattam rajta, de nem veszem észre, hogy sokkal többet fogna a gépen. A betöltésnél az biztos, hogy több időt vett igénybe, de mikor betöltődött és már indítottam a programot akkor ugyan úgy megy mint bármelyik G kód! Egyébként nagyon durva egy kód!500000 [#wow1]

svejk

Mondjuk ez meg csak 1,2-es cerka 1Gb RAM-mal, ráadásul SIS-es alaplap, ez nem valami jó ómen. :(

svejk

Ezen a gépen 32 másodperc alatt töltődött be.

svejk

Csak az az érdekes, hogy kisebb g-kódokkal tökéletesnek látszik.

guliver83

Na sikerült már munkára bírni az AMD pricit.

svejk

Érdekes egy szerkezet ez ahttp://downloadmirror.intel.com/15111/eng/D201GLY_TechProdSpec.pdf" TARGET=_fnew>D201DLY alaplap.

1,2-es cerkával és 1 GB rammal majdnem szebb a drivertesztje mint a rendes P4-es 3GHz-es DEll GX620-nak. (mezei XP telepítés)
(mondjuk ajánlották már nekem ezt az alaplapot itt a fórumon, talán Ifarkas kolléga)

Egy mezei 12V-os tápegységről 2,5A-t vesz fel, tehát 30W a fogyasztása. Érdekes, hogy a proci még csak elmenne ventillátor nélkül, de az alaplapi csip-re kell ,mert tűzforró nélküle.

No de amiért kipróbáltam, az előzőekben tesztelt 500 ezer soros G-kód ezt is leterheli 50-70%-ra, de használható vele a gép.

svejk

Az AMD-t sajnos még nem, lehet megpróbálok egy szabványos PC telepítést nála, Bár eddig nekem ez még sosem hozott kiugró változást.

svejk

csip-re = [#vigyor2]

2dbfy8y

Szerintem itt valami balhé a g kóddal fog lenni!
Lehet van benne valami olyan adat ami felesleges!
Mivel generált kód?

svejk

Találtam, kaptam, loptam?

2dbfy8y

a kód jónak néz ki, ebben nem látok olyan dolgokat, ami indokolná a leterhelést!
Milyen Mach verziót használsz?