Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Az AMD mint processzor gyártót el kell felejteni.
De csak nézd meg a TOP 50-ben mindössze 3 darab AMD poci szerepel, de az első 15-ben például egy sincs.

http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html" TARGET=_fnew>ITT egy link: High End CPUs

000000000

Ez megint a Mach egyik hibája. Minek neki betölteni egyből a teljes listát? Semmi értelme olyan G kód sorra memóriát pazarolni, amit majd 2-6 óra múlva gyárt le. De hát ugye a dühöngő pazarló csicsavilágban nem számítanak a gigabájtos idétlenségek. Majd cseréli a luzer a gépét havonta ...:)))

000000000

Tibor ha mindenki így gondolkodna akkor még 2013-ban is ott ülnénk a barlang előtt és morognánk egymásra, meg botokkal hadonásznánk. :)  

000000000

Nem hinném. Átverés lett ez a világ ..... Szépen becsomagolnak Neked  mindent, és elvarázsolják az emebereket. A lényegi műszaki tudás, tartalom meg egyre kevesebb.
Így aztán aki bedől ezeknek, zokszó nélkül tűrje a kiszolgáltatottságát, az érthetetlen dolgait ennek a világnak, és örülj, hogy tizedmikron felbontású csoda ablakokban szaladgálnak a koordináták, meghalsz a virtuális szépségben, miközben a VALÓSÁGBAN boldog lehetsz, ha már századra sikerül valamit legyártanod. Köszönöm nem kérem ezt a világot.:)

s7manbs8

Feltalálták már a puffer technikát, cache stb ... :) Amúgy tényleg nem sok eset lehet, mikor egyszerre mindennek benn kéne lennie memóriában szerintem is.

2dbfy8y

Ez hülyeség, hogy nem megy amd-vel!
Elárulom, hogy sokkal szebben viszi mint egy P4-es!
Amd-vel sose volt semmi gondom!

svejk

A valóságban megadható a Mach3 setupjában hány sort olvasson előre.  
Általában 200 sort szoktunk megadni neki.
Én még nem találkoztam a mostani jelenséggel.
Azt hogy mi történik  a Mach lelki világában azt nem tudhatom.
Eddig voltak a tények.

Egyébként hozzászólásod nem segített előrébb a hibajelenség leküzdésén, de azt mondják legszebb öröm a káröröm. Talán igaz lehet?
Biztos volt már rá példa, hogy én, vagy más, fikáztuk a DOS-os programod elavult mivoltát.
Lehet akkor nekünk is jólesett.

2dbfy8y

Szia Svejk!

Szerintem arra nézz rá, hogy hány sort olvastatsz vele előre a beállításoknál (general configban), meg szerintem az M kód végigfuttatást is kilőheted!
1,8 amd-vel nem lehet gond két gépem is azvolt, semmi gond nem volt velük, ez a gép bírta egyedül a mínusz 15 fokot is, mindig elindult, és ment is!

svejk

No itt is egy AMD-s ellenvélemény, én elhiszem.

Az Intelek közt is rengeteg különbség van azonos proci esetén is.
Minden bizonnyal a lapkakészlet, eseteleg valami BIOS beállítás lehet sokszor a ludas.
Ezekre sajnos sokszor nem derül fény, egyszerűbb ha ha azt mondjuk ez a vas vacak.

svejk

Őööö.. ez az M-kód futtatás kilövés mit is takar?

2dbfy8y

van egy olyan hogy ingore M calls while loading
Ez lehet hülyeség, de hátha, akkor mindent nem futtat végig!
De jó lenne ezt Béninktől megkérdezni, ő többet tud a Mach lelki világáról![#nevetes1]
Hátha van valami trükk!
De nekem lasernél a több ezer-tízezer sornál se volt semmi gondom vele, és ráadásul egy rossz régi 2.63-as verziót használok, és mégis minden oké!

000000000

Picit baj van a hozzáállásoddal, sajátos interpretációddal. Ez nem káröröm volt részemről, hanem műszaki érvelés, miszerint fölöslges betölteni memóriába egyszere X milló G kód sort. A DOS-t meg nyugodtan fikázzad, ettől függetlenül az egy P2-es gépen (ha van még olyan valakinek) "lealázza" I/O műveleti sebességben a mai legkorszerűbb PC vasadat is.

svejk

Hülye azért nem vagyok... egyébként mi másért szóltál volna hozzá a témához?
A műszaki érvek bla-bla szöveg jó takaró Neked.
Már tegnap a kínai vezérlő kapcsán is pedzegetted a Mach elleni unszimpátiádat az elektronikai topicban..

Egyébként Neked meg az olvasás megértésével lehet problémád mert nem a DOS-t, hanem a DOS-os programodat... [#crazya]

Nincsenek korszerű PC-jeim, sajnos nem telik rá. :(
Viszont van sok jó, és könnyen használható más jellegű DOS-os progim amiket épp a real time miatt tartok nagy becsben.
De volt egy idő amikor a TurboCNC-vel is foglalkoztam.

Valószínű, - ahogy Te sem fogod ebben az életben használni a Mach-ot,- én sem a Te progidat.  
Nem azért mert nem jó, mert arról nem tudok érdemben nyilatkozni, de amit eddig mutattál, annak borzasztó a kezelése számomra.
- Mi lesz 1-2 év múlva, ha nem lesz DOS-t futtatni képes vas?
- Mi lesz ha történik veled valami és a felhasználó szeretne egy újabb funkciót?

Tudod engem arra kértek fel, hogy mach3-mal üzemeljem be a gépet az adott PC-vel.
Ha ez a világon sikerült több tízezer hobbystának, -de még a kisiparban is gyakran előfordul-, akkor előbb utóbb nekem is sikerülni fog és a megrendelő meg lesz elégedve, azt kapja amit kért.

Az hogy én most szívok vele az egy ügy, az az én bajom.
Hogy megosztom a fórummal a problémát az meg csak a fórumozók előnyére válhat.

Motoros

Tibor...igazad van, legjobb lenne bezúzni az összes csicsa gépet, és kezdeni az egészet elölről. Mondjuk a tűzcsiholásnál. Legalább mindenki boldog lenne... lenne munkája.

svejk

Ezt kipróbálom, köszi a hasznosnak ígérkező tippet!!