Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

Az bibi! [#nevetes1]
Ha  nem gond, akkor én majd Fehérvárra kérem! [#pias]

2dbfy8y

Szia!

Hát ezek jó kérdések!
Igazából a G92-őt sose használtam!
És a g52-őt is csak laseren használtam, de biztos esztergán is használható!
De ott csak a Z tengelyen használnám, X-en szerintem nagyon szivatós lehet, hacsak nem átmérőt akarunk növelni, de ott meg egyszerűbb a szerszám korrekció!

a86ifm7g5

A véleményetekre volnék kíváncsi. Mini-ITX alaplapon, -amin ugye integrált videokártya van- Fut e rendesen szerintetek s Mach3? Azért kérdezem, mert olvastam olyat, hogy integrált videokártya esetén nem mindig működik megfelelően a MAch3. (Időzítési problémák) Az egyik gépemen teljes katasztrófa (integrált videokártya)Fujitsu Siemens D620, a másik gépen meg hibátlan. (Szintén integrált videokártya.) HP Compaq

Köszi a véleményt!

000000000

Nekem egy D525MW Mini-ITX alaplap viszi a Mach-ot, ebben is integrált a videokártya.  
Így néz ki, 170x170x40mm az egész  
http://image.arukereso.hu/full/49683856.intel-d525mw.jpg" border=0>

Itt meg egy régebben ezen készült Driver Teszt.

http://cnctar.hobbycnc.hu/P%e1l/CNC/Mach3/Mach3DriverTest.JPG" border=0>

Viszont volt akinek ez az alaplap nem működött rendesen, Sneci is ilyennel használja Az EMC2 és neki nagyon bejött.
Független CPU Benchmark-on a D525-ös 1.8GHz-el 687 pontot ért el, míg egy Intel Pentium 4  3.06GHz 356 pontot.
És egy 3.06GHz-es P4 már simán kiszolgálja a Mach3  

000000000

Köszönöm Danibá a felajánlást,de nem leszek hatvanban.Ezért koccints a sörömmel az egészségemre.
üdv samo[#nevetes1]

000000000

Sajnálom, ha nem tudsz jönni.[#rinya]
De, majd valahogy megoldjuk, hogy ne penészedjen meg a sör, a dobozába.
Természetesen, meghozom azt az áldozatot, a segítésedért, hogy megiszom helyetted, a nevedben. A jókívánság lesz a te egészségedre, a sör, az enyémre:))[#nevetes1][#wave]

000000000

G kód programban, hogyan lehet ideiglenesen több mondatot kivonni a végrehajtás alól?  
Egyszerűen. Nem mondatonként.

Miki2

A nem kívánt részt tedd sima zárójelbe.
Ha teljes sort szeretnél kihagyni, a sor elejére írj egy százalék (%) jelet.

000000000

Azt tudom, hogy ha mondatot (sort) vagy, annak részét ki akarom zárni akkor zárójelbe teszem.
De, ha több mondatott (sort) ki akarok zárni, azt hogy kell?
Sajna elfelejtettem.
Nem, a soronkénti zárójelezésre gondolok.  

000000000

Samó, vagy Pabló ti mit szóltok hozzá?

svejk

Hol lehet azt beállítani, hogy ha felveszem a referenciát az AllHome gombbal, akkor referenciafelvétel után automatikusan kapcsolódjon be a SoftLimit funkció?

2dbfy8y

Ha jól tudom mach is tudja a / jel  használatát, ha be van kapcsolva a configban, hogy vegye figyelembe! Ipari gépeken is ez a legegyszerűbb!

svejk

Elképzelhető, hogy nincs is ilyen lehetőség?

Szomorú lennék, én ugyanis rendszeresen elfelejtem bekapcsolni, pedig okos dolog, adott esetben már a G-kód betöltésénél szól, hogy ácsi, kifutsz a tartományból.

000000000

Ha bekapcsolod a SoftLimit-et, az bekapcsolva is marad addig amíg ki nem kapcsolod.
A program újrainditása esetén vagy RefAllHome esetén is aktív marad.

Szvsz nem kell kapcsolgatni, egyszer bekapcs oszt jólvan...[#circling]

svejk

Hmmm... igen ez logikus, de valahogy nálam néha eltévednek a dolgok, és ha be van kapcsolva a softlimit, akkor nem tudja felvenni a referenciát mert azt monjda kívülre esik a tartomány.

Nem minden esetben történik ez, de még nem jöttem rá a logikájára.

Azonkívül véletlen is kikapcsolódhat, legjobb lenne levenni a főképernyőról a gombot.