Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

2dw0x9awk

Szia Danibá,
Igaz fogalmam sincs, de én valahol az xml-ben keresném. Csak azért írtam ide mert eddig nem sok választ kaptál a kérdésedre. Ismét jelzem ez csak egy tipp.
üdv: Robi

000000000

Nem tudom,melyik képernyőt használod,de a work offsetben kell az eltolásokat nullázni.Eredeti képernyőn alt 5 current offset x y z nullázni,egyenként enterrel elfogadni.

000000000

Köszönöm a segítőkészségedet!
A szándék is sokat ér. Kb, 50%.
De, szerintem, máshol lehet a bibi. Csak, még, nem tudom.  
De, majd megnézem azt is amit mondasz. Persze, valószínűleg ott is megjelenik.  
Azt se tudom, hogy jött bele.  

000000000

Eredeti képernyő.  
Megnézem.
Köszönöm!
Jelzem majd az eredményt.

Igen, ez már lehet. Eltolásos marásokat készítettem. Akkor mehetett valahogy bele.  

Miki2

Szervusz Danibá!
Nézzél bele a ->CONFIG->FIXTURES fájlba.
A HOME pozíció felvétele után állítsd a DRO-kat "0"-ra.
Ezután a FIXTURES-ben a táblázat sorába is írjál mindhárom tengely rublikájába "§"-kat.
A MACH3 újraindítása után már nullával fog indulni minden tengely.

Miki2

2dbfy8y

Nem akarok bele kotyogni!
De nem véletlen g52-vel ugrott be a gond?
g52 x0 y0 z0 lehet megoldja, akár mdi-be is beírva

000000000

De igen.
Mit jelent az, hogy „akár mdi-be is beírva” ?

2dbfy8y

az azt jelenti, hogy mdi képernyőn kézi utasításba beírni ezt a sort, és enter! [#nevetes1]

000000000

Én, is arra gondoltam. Csak a kezdőbetűk nem jöttek össze.[#nevetes1]

Ezt a kódsort be kellett volna írnom a program végénél, hogy ne hagyjon lábnyomot?

Holnap, megmondom mire jutottam.  

[#nevetes1]

2dbfy8y

De úgy ám, ha a programban benne van a g52 nullpont eltolás, a program végén mindig érdemes beírni nullákkal is, és akkor törlődik!

svejk

Pablo, akkor most beszaladtál a csőbe, mint gyakorló képkezelő!

Mi a különbség a G52 és a G92 közt?
Mikor melyiket kell használni?
Mindkettő használható esztergánál is?

ifarkas

Sziasztok!

Alakított-e már valaki át régi huzalos szikraforgácsoló vezérlést Mach3-ra, vagy esetleg más vezérlésre.
Egy MITSUBISHI DWC-90-esről lenne szó.

000000000

Minden segítőnek, köszönöm a tanácsokat![#eljen]
Megoldódott a „tízes” rejtélye.  

Végül, a Miki2 tanácsát alkalmaztam. Az megoldotta, a „tízes” problémát, problémamentesen.  
A jogdíjat ő kapja. Ami 1 doboz sör.[#pias]
De, minden, nem mehet ilyen simán. Ezért, csak hatvanban átvehető, személyesen.[#nevetes1]

[#eljen]

000000000

Elgondolkodtam, ezen a jogdíjon:))

Arra jutottam, hogy végül is, járhatna az Erdélyi Róbertnek is, Samonak is, meg Pablónak is.  
Mert ők, nem tehetnek róla, hogy melyik megoldással kezdtem. Mert mind a 4 megoldás használható, és működik. Csak a Robié, a leg bonyolultabb:))
Ezért, megosztott jogdíjat adok. Mind a 4 en, átvehettek 1-1 doboz sört hatvanban, a találkozón pénteken:))
 SÖRRE FEL[#nevetes1][#pias]