Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

4umhue7vh

Nekem csak a forgótengelyt kell fékezni, a többiek dolgoznia kell közbe, azután egyet fordít, fék be,  és a többi ismét dolgozik.

kr97pwss2

"a MACH3 komolytalan, megbízhatatlan kategória" ezzel a kijelentéseddel azért nem teljesen értek egyet. Nálam és környezetemben több ügyfelemnél is, napi rendszerességgel termelésre használják mindenféle gond nélkül. Sőt múltkor pl. egy öntőszerszám kimarásán 12!! órán át dolgozott hiba nélkül. Persze fontos, hogy jól beállított számítógép legyen, és a megmunkáló gép is korrektül legyen megépítve.

svejk

Én is azt használom.
Sok ipari gépet is láttam, amik mach3-on alapulnak csak át vannak írva a képernyők.

A MACH3-nak az univerzalitása egyben a hibája is.
Ma már szerintem a fejlesztői is alig látják át. :))

etc77f5nr

Üdv! Lenne egy kérdésem csináltam egy új screent, de nem akar működni a kézi jog vagyis nem tudom manuálisan mozgatni a tengelyeket. Milyen gombot tegyek be ami engedélyezi? Vagy hol tudom beállítani?

000000000

A "jog" gombot hagytad pont ki.

etc77f5nr

Betettem, de megnyomom semmi megint megnyomom megint semmi :(

000000000

Ha aktív akkor kell hogy működjön.
Gondolom a bilentyüket beállítottad a hotkey-nél??!!

etc77f5nr

Persze beállítottam. Mach3 screenben a gombhoz a jog toggle-t kell hozzárendelni ugye? OEM kódja van?

etc77f5nr

Megodlottam 103-as OEM code kellett hozzá azért köszi :)

000000000

Így van, de ez a szerkesztőben benne van.Vagyis ott kelett volna hogy legyen alapból a 103.
Azért ügyesvagy!

4umhue7vh

Megpróbálom a step jellel vezérelni, ha neked a fékes motoron működik,akkor nekem is jó kell legyen,mert a bordás szíj 1-2 lépést el tud tárolni.
Köszi!

sanka74

Sziasztok!Beteszem ide is, hátha... Egy kis segítséget szeretnék kérni. A mach2-nél hogy lehet az beállítani hogy ha leállítom a programot futás közben, akkor onnan folytassa?

sanka74

Persze kilépek, és mondjuk másnap akarnám folytatni..

KoLa

Felírod hogy hányadik sornál járt a kód futása leállításnál! másnap, betöltöd a kódot! megkeresed ezt a sort, vagy egy előtte lévőt és nyomsz egy 'from here' gombot ekkor kidob egy ablakot hogy akarod-e ezt a pozíciót, felvenni a szerszámmal, és még kipipálhatod azt is hogy, a főorsó elinduljon! ha hűtés is kell akkor azt érdemes előtte bekapcsolni!

sanka74

Köszönöm szépen, megnézem...