Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Backlash nem csinál olyat hogy elindul megáll és újra elindul.
Csak irányváltásnál csinálja és akkor is rögtön az elején kiveszi a holtjátékot a beállított sebességgel és onnan megy a megadott értékkel tovább.
De ott sem áll meg közben.

2dbfy8y

mindenkinek köszi az infót!
Holtjátékot ismerem, de az tényleg nem ilyen!
Meg is lett, a gép lett a ludas, másik laptoppal nincs semmi gond!

000000000

Felszalad a processzor terhelés is mikor ez történik ?  
Akkor szokott ilyet csinálni.

2dbfy8y

Egyik haverom gépe, én nem láttam a jelenséget!
De azt mondta, hogy a másik géppel viszont tökéletes!
Minden pc, és laptop nem jó a Mach-hoz!

000000000

drivertest-el kijönnek az ilyen hibák, valamint érdemes az op.rendszeren elvégezni az ajánlott optimalizáló [http://www.machsupport.com/downloads/XP_Optimization.txt" TARGET=_fnew>XP_Optimization.txt] beállításokat!

000000000

Sziasztok!

En is talalkoztam egy erdekes jelenseggel a Mach3-nal, megpedig azt csinalja a gyalazatos, hogy par sor utan (10 x 10 -es negyzet marasa kozben ) eltolja 4 milimeterrel az egesz negyzetet az Y tengelyen. Miert van ez? Rosz a Mach 3 verziom?  

UI. kevesebb sorbol allo G-code-okat tokeletesen kivitelez

000000000

Hali. Idéznék egy mondatot a régi idokbol. :)  
"JA igen, nem hasznalok gyorsitast , direktben kapjak a lepes frekit (egysegugras...) igy
szebbek "sarkosabbak" a kesztermeken az eles sarkok, mert kevesebb ideig "gombolyoti" azokat
a lassulas-gyorsulas miatt ott totojazo forro huzal..."  

Na én sokat totolyáztam az acceleration beállításával. Ezt hol lehet kikapcsolni a machben, hogy direktes legyen?

uzahitefr

tudomásom szerint nem lehet kikapcsolni. szerintem nincs olyan motor ami 0 sec alatt képes felpörögni akár 2000 re is. megfelelő gyorsítás nélkül hibás lépések, túlzott áramfelvétel..

000000000

Elég az is ha beírod a gyorsításhoz hogy 9999999
Aztán próbaképpen mozgassad meg a masinát és nézd meg mit csinál.
Ha csak nem valami hiper szuper cucc csak fütyülni fog a motor , de nem mozdul meg.

000000000

A (nema23) motor tuning részében nekem Step 640, Velocity 200-ra van állítva. Accelerre megpróbálom a sok 9-est, és meglássuk majd mit muvel a gép. Hangja az nagyon kellemes így is. Lányom jön mindig karmersterkedni a gép mellé, mert ténleg olyan, mint valami ááábéééécééédúúúúrrrr, ha eksön van. :)

000000000

Természetesen az elozo válaszom neked is ment Pál. Csak amióta itt valaki rám szólt hogy címezzem a válaszokat, mindig bajban vok, mert tobb válaszoló van, és senkit nem áll szándékomban megbántani, ha nem neki címzem.

3ihs2v23

Sziasztok! Nem tudjátok, mach3-ban van olyan lehetőség, hogy az egyes tengelyeket úgy mentetni, hogy maga a koordináták megmaradjanak? Konkrétan arra gondolok, hogy a tengelyek az X=100, Y=200 helyzetben állnak és az egyik tengelyt kb. 1-2 mm el arrébb akarom mentetni, akár kézzel, de úgy, hogy az X=100 Y=200 megmaradjon.

000000000

Legegyszerűbb ha odébb mozgatod a gépet ahova szeretnéd például a billentyűzeten a nyilakkal és aztán az adott kijelzőre kattintva visszaírod az értéket.  
Csak nem értem ennek mi értelme amit csinálni akarsz ?  

3ihs2v23

Az egyik léptető motorom néha úgy áll meg, hogy hangosan "zizeg". Ha egy nagyon picit arrébb viszem, akkor már nem. Ezért akarom arrébb vinni egy hangyányit néha. Mach3-ban nekem olyan megoldás lenne a legjobb, hogy pl. Lenyomom a SHIFT billentyűzetet, akkor  a kurzorral úgy mehetnek a tengelyek, hogy a koordináták megmaradnak. Ilyen funkció nincs?

000000000

Értem hogy arrébb viszed, de attól hogy vissza írod a koordinátát attól még a gép és az anyag egymáshoz képest pozíciója a már elmozdított értéken marad.
Mellesleg nem tudok ilyen lehetőségről a Mach-ban.