Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Gyati

Örülök, hogy tudtam segíteni.[#integet2]

zoli0302

Sziasztok !
Tud valaki megoldást a mach3 ba beágyazott varázslók elérésére ?

Révész Richárd

Felül menüsor WIZARD.
Rákattintasz és megjelenik.

3ihs2v23

Ebbe a problémába én is belefutottam. Én Aspire programmal generáltam a G-kódot. Érdekes, hogy az Aspire az AutoCad ből behúzott rajzot jól, ívekre fordítja, míg Corel ből pl. kis szakaszokból rakta össze az íveket. Szóval próbáld meg AutoCad el.

3ihs2v23

Meg tudnátok mondani, hogy hogy kell a Mach3-ban egy futó G-kódot megállítani úgy, hogy ne kelljen újból referencia pontot kerestetni a cnc géppel?

Rabb Ferenc

000000000

Tegnap éjjel az ágyban kapott "szikrát" az agyam. Mint írtam, corelben csomópont nélkuli íveket, hasakat, koroket csináltam. Itt volt a bibi. A foamworksben g-cod simulációs tesztjén is úgy átfutott mint a pinty, jó nagy lépésekben.  
Csewe mondata: hogy apró kis vonalakból...". Na erre éjjel lementem, becsomópontoztam corelben az íveket, illetve egy kort az erre való ++ funkció segítségével. A csoda nem maradt el, még a szimulációsban is oly részeletes lett a vágási pálya, hogycsak na. A gyakorlati végeredmény meg fantasztikus lett éjjel fél2kor. :)  
Kosz srácok. Sokat segítettek mint mindig.  
Ez a fórum nélkületek olyan lenne, mint a Dallas Boby nélkül!

4ybj8h3c8

Ha PLT formátumot használsz, a HPGL export Speciális fülén írj 0 értéket a görbe felbontására. Ez is segíthet, ilyenkor automatikusan telepakolja pontokkal.

zoli0302

Köszi, de nem erre a varázslóra gondoltam...

xfg6v697j

Milyen varázsló van még benne?

3ihs2v23

zoli0302

Szia !
NFS wizard ként jelöli a mach, nem tudom minek a rövidítése... A teljes verziós mach3 esetén is azt írja ki, hogy lépjek kapcsolatba a licenszért a gyártó céggel.

2dbfy8y

Sziasztok!

Ki találkozott már ilyen hibával, vagy mitől lehet?
Szervós gépről lenne szó!
Pl mdi-ban be van neki írva, hogy menjen valamelyik tengely 100mm-t, meg is csinálja, de menet közben megáll, utána pedig folytatja!
Mitől lehet ez, a végeredmény jó, de valmiért megáll közben.

zoli0302

Talán kotyogás is van beállítva a tengelyen ?
Mert az csinál ilyen galádságot...

000000000

Miközben ezt csinálja nézd a processzor terhelést.
Össze vissza heckelt verzióknál lehetnek érdekes dolgok.