Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

KoLa

Ez a beállítás általában csak a programozott előtolást változtatja!ha 100% fölé 'méssz akkor a programozott előtolásod gyorsul a gyorsjárat nem ! ha 100% alá 'méssz akkor  a gyorsjárat is lassul!
Ez a tapasztalat 2.63 alatt!

KoLa

Ja' igen! ha két motor, vagy három, működik egyszerre, akkor a programozott előtolást úgy kell korrigálnia a Machnak hogy a szögben mozgás megfeleljen a programozott előtolásnak!
Ha ez meghaladja a gyorsabb fordulatszámra kényszerített motor beállításait akkor lelassul a mozgás, mivel nem lehet teljesíteni az egyenes vonalú mozgás paramétereit, ezért a teljesíthetőt veszi figyelembe!
Hobbi cnc esztergán hasznosabb külön futtatni tengelyenként a gyorsjáratot, mert kb ua idő és közben elhagyja a forgácsot!
Vagy valami ilyesmi![#wave]

2dbfy8y

Köszi!
De ez épp a laseremnél jött elő!
Igazából raszteresen gravíroztam, csak egy tengely mozgott!  
Ezért érthetetlen számomra, vagy így sok volt neki a gyorsulás? De szerintem ez is hülyeség!

KoLa

Na így már kezdem érteni!
Vagyis a kérdés az hogy ha az előtolást 130%-ra emelem akkor az adott motor beállításai megengedik-e ezt, mert lehet hogy a gyorsjárat kevesebb mint a tolás 130%-a!
Vagy valami ilyesmi!

2dbfy8y

"mert lehet hogy a gyorsjárat kevesebb mint a tolás 130%-a!"
Hát ez a fura, igazából a gyorsjárat valójában gyorsjárat, nem gyorsabb előtolásban van megadva!
Azért érdeklődök itt, hogy a mach, a gyorsjáratot is felszázalékolhatja e?

D.Laci

A gyorsulás – lassulást is állítja .

xfg6v697j

Tettem néhány kísérletet,és nálam nem tudja túllépni a motortuningban beállított értékeket.
Egyébként,az eredeti 1024.set képernyőn le lehet olvasni az aktuális előtolási sebességet,és azonnal látható,ha túllépi a megengedettet.

D.Laci

Olyat nem állítottam, hogy a beállított G0-ás sebességet túllépné.

xfg6v697j

Bocs elcímeztem.
Pablónak akaram,de csak most vettem észre a malőrt.

2dbfy8y

Tudom én is, hogy le lehet olvasni!
De ez akkor is furcsa, hogy azelőtt nem állt meg így!

xfg6v697j

Érdekes probléma.
Valószínű ebben az esetben is homály fogja fedni a hiba okát,mintmár annyiszor a MACH3 esetében.

2dbfy8y

De sose volt ilyen gondom vele!
Csak 130%-on történt ez meg!
De azt vettem észre mintha,a gyorsjárat is gyorsabb lett volna!

xfg6v697j

Estleg próbáld ki a M49-et futtad egy G kódot amibne szerepel.
Az elvileg letíltja a feedrate tulhajtását.
Talám utána jó lessz.

2dbfy8y

skype-od nincs véletlen?
Ott könnyebb lenne.
Én pablo8379 vagyok

000000000

Üdv mindenkinek.

ATT összeszerelésű ISEL gép Z tengelyével vannak problémáim. Munka közben folyamatosan ellép, egyre magasabbról indul.
Személy szerint a Z motor mechanikus fékjére tippelnék, hogy ez okozza a problémát, van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata?