Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

fa_kukac

Érdemes ezt a beállítást külső hordozón is tárolni! Én még írásos formában is tárolom. Legközelebbre, hogy ne kerülj ilyen helyzetbe! Le kellene tesztelni, megy -e ki jel a portokon! DRO szerint megyen? Csak a motor nem mozdul?

xfg6v697j

Állíts be egy kimenetet erre a vcélr,és írd be a G kódba az M30,vagy M2 elé,tehát az utolsó előtti sorba.
M10Px,vagy M11Px 'x az output száma,amina jelet ki akarod adni'
Az egyik alacsonyra állatja a kimenetet,a másik magasra.
Te választassz hogy neked melyik a jó.

xfg6v697j

Bocs az előző Peterfi Istvan-nak ment volna.

000000000

3vv2btrhv

Igen , a mach kézi modban és futettva is müködik csak a léptetö motorok megse nyikkanak , de melegszenek .

fa_kukac

Akkor nem jut impulzus a vezérlőkre. Illetve más porton megy ki. Sajnos én nem tudom Neked hol kellene kimenni, de én megpróbálnám cserélni a step kimenetet a dir kimenettel a Config-ban. Ha egyszer rátaláltál, akkor már könnyű azonosítani! Port számát jól adtad meg? Eszközkezelőben nézd meg az erőforrások fül alatt van a port száma, annak kell a Mach-ban szerepelni!

fa_kukac

Vezpult, hardver, eszközkezelő, portok, nyomtatóport, erőforrások.

000000000

Tibor először is ezeket állítsad be a motor tuning-ban mert addig semmit nem fog csinálni  Width=20 uSec. Direction PreChange=5 uSec.
De a legjobb ha ezt átolvasod és a 11. oldalon találsz a portokról is leírást.  
http://hobbymaro.puhasoft.hu/Csaby/H1/H1%20Controller.pdf" TARGET=_fnew>H1Controller.pdf

000000000

Találkoztam olyan vezérlővel amit egyszerűen a Mach nem volt képes megmozdítani.
Aztán kezdődött a vakaródzás [#fejvakaras]
A jelszint simán meghajtotta a vezérlőket mivel egy ATT programmal simán működött.
Az egész titka azt volt hogy a vezérlő nem érzékeltet a túl rövid Step inpulzust és ezért a Puls Width 30-ra kellet állítani és egyből beindult.
Sőt egyes MSD vezérlőknél is volt probléma ha alap 0 állásban volt felejtve.

3vv2btrhv

Nekem 5 5 volt beállitva , de csak délután tudom kipróbálni . Köszi

4umhue7vh

Nem tudtam asztali PC-ként feltelepíteni,az XP nem enged választást, nem tudom lehet-e egyáltalán. A mobil processzor energiagazdálkodásával lehet a baj, mert a pulse frequency össze vissza ugrál. Van egy másik laptopom amibe sima celeron van nem m-es, azon fixen áll a freki 44xxx-en, csak ezen nincs ltp port :(. Próbáltam kicserélni a procit. de nem fogadta el az alaplap,úgy tűnik raktárkészlet lesz belőle:)  

3vv2btrhv

Totál kudarc semmiféle variáciora nem reagál , valohol máshol van a hiba !!

000000000

BIOS-ban próbáltad már kikapcsolni a processzor energiagazdálkodást ?  

000000000

Portok és pinek számai jól van beállítva ?  
Eszközkezelőben nézd meg az LPT port címét és azt állítsad be a Mach-ban is ! ( Például 0x378 )
Az egyes port engedélyezve van, ki van pipálva ?  
És a legfontosabb össze van dugva a vezérlő és a PC ? [#wave]

000000000

De a legjobb ha átküldöd nekem a Mach3Mill.xml és megnézem mit is állítottál be.