Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Biztos hogy érdekes lenne egy playstation - nal próbálkozni.
Csak az a kérdés, hogy minek? [#csodalk]

4umhue7vh

felnyomtam a special driwert, most nem csinál semmit, a diagnostics menüben a pulse freqvency nullát mutat.

jv7pu3a5p

Asztali PC-ként van telepítve a WIN?  
A laptopok energia gazdálkodása beleszólhat a működésbe.  

4umhue7vh

természetesen nem asztali pc -ként van telepítve, így vettem, újratelepítem,úgyis sok a szemét rajta.

PSoft

Jártam már így én is.:([#nemtudom]

A SpeciálDriver.bat valamiért eltüntette az eszközkezelőből a Mach3 Driver-t.
Nézd meg,ott kell lennie.
Ha mégse,akkor újratelepít....

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/kep/Mach3%20Driver.JPG" border=0>

4umhue7vh

Most telepítem újra a wint, pár perc és kész, azután megküzdök vele, rémélem jó lesz.

svejk

Majd számolj be, itt egy Compac EVO N800C-n is 40-50 us jitter van a drivertest szerint.
ha neked beválik az asztali PC, lehet megpróbálom én is, mert úgy néz ki ebből a notiból tudnék többet szerezni a talira.

besirkyjh

Szia  

Annak idején István leirta hogy a laptopokat érdemes asztali PCként telepiteni ( még az elején F6-al kilépni és ott választani a szabványos PC részt és mehet tovább a telepités ) .Mindig igy telepitem de nem tudom a pontos különbséget :)

3vv2btrhv

Ujra kellet telepitenem a Mach3-mat . RESET gomb nem müködik , nem tudom kikapcsolni , és nem találom mi a hiba .

000000000

Config fül alatt potrs and pins alatt a input signal fül alatt keresed a EStop-ot és az Active Low pipát vedd ki !

fa_kukac

Szerintem a config_ inputoknál nézd meg az ESTOP aktiv low vagy high jó -e. Gondolom a villogásból nem tudsz kilépni!

3vv2btrhv

Köszi ez most jó de valami nagy gebasz van mert semmire nem reagál a léptetö motorok  

000000000

Ki állította be a neked azt a gépet ?  
Jól kiszúrtál magaddal mert mindent beállítást kezdhetsz előröl.
Mach3Mill.xml lementetted volna és visszamásolod akkor a beállításaid is megmaradtak volna !  

3vv2btrhv

A gond ott kezdödött hogy a vinyo döglött meg amin a mentés és a Mach volt .
H1 vezérlöm van . és most az eredeti leirás szerint állitottam be a port pint , de semmire nem reagál , csak a bekapcsolásnál piszkálja a motorokat .

000000000

Mach3-al lehet olyat, hogy mikor befejezte a munkát valamelyik porton adjon ki egy jelet, amivel megoldanám a motorvezérlők áramtalanítását?
Van hogy otthagyom éjszakára dolgozni és hogy ne legyen áram alatt reggelig. Kerestem a dokumentációban de nem találtam ilyet