Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Használj komoly, microsteppes vezérlőt.

000000000

Megcsináltam ahogy mondtad!Csak 0.1 hiba!

jv7pu3a5p

Ilyen problémával én is szembesültem barátom (LittleSV) gépén. Mindegy mennyit mozdultunk, a hiba mindig 0.1mm körül volt. Nem tudtam pontot tenni az ügyre.
Így aztán megfogadta svejk #9685-ben írt tanácsát, meg az enyémet is és vett a Klaviotól MSDD vezérlőket. :)

000000000

De mikor annyi? Minden elmozduláskor ennyivel kevesebb? Vagy csak az elsőnél azonos irányban?

000000000

Csak az elsőnél!

000000000

Akkor ez irányváltási hiba lesz. Tengelykapcsolód nem kottyan? Mozgatórsó csapágyazás axiálisan hézag mentesített?
Kikapcsolt vezérlőnél kézzel oda-vissza mozgassad a motor tengelyt, és figyeld a mérőórát, nincs holtjáték?
Vagy csak 0.1 mm-t előre-hátra mozgassad programból, mérőóra elmozdul?

000000000

Minden kottyanás és hézag mentes teszteltem mérőórával!

000000000

Akkor marad egy másik vezérlővel az ellenpróba.
Vagy még egy ötlet: ha van impulzuzszámlálód, nem ártana megnézni, hogy a step-ek száma rendben van-e, amit a Mach kiad.  

xfg6v697j

Kiváncsiságból milyen távolságot tesz meg a szán egyetlen sztep jelre?

000000000

Sajna nincs impulzus számlálom!

000000000

Ezt az 1sztep-t hogy gondoltad?

xfg6v697j

Egy impulzusra.
Vagy a motor egy lépésére.

adamant

Jó magam magam meg azzal küzdöm hogy a csoda V-type vezérlő az egyik tengelyen nem adja le azt a teljesítményt mint a többin...

lehet komolyabbra kéne váltani de tényleg de akkor ez a vezérlő mire is jó? másoknak meg mégis működik?

erről esetleg vélemény? http://www.ebay.com/itm/Wholesale-Wantai-Driver-CNC-Digital-Stepper-motor-Controller-50V-4-2A-128-Micro-/130835798476?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e766bd9cc" TARGET=_fnew>driver

xfg6v697j

Nekem nincs gondom a V-Type-el.
Mondjuk én kiütöttem a negydik tengelyt rajta,mert véletlenül összeért két vezeték a motorkimenetén,de a maredék három kifogástalanul működik.

adamant

Hát csak a kolegánál is vagy félnapot el bíbelődtem de semmire nem jutottam azért érdekes hogy ilyen fura jelenségeket produkálunk [#shakehead][#shakehead]