Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xkbv3nx0d

Mach3 guruktól kérdezném... lehetséges-e az alábbi feladat megoldása?

Adott egy marógép, melynek Y irányban kétoldalon különálló hajtása van 1-1 motorral.

A Machban az Y tengelyhez van egy A tengely, ami Slave-ként definiált.

Mindkét oldalon induktív szenzorok szerelve.
És igazából azt szeretném, hogy ahome keresésekor mindkét oldal induktív jeleit vegye figyelembe... elméletileg nem szokott különbség lenni a két oldal között, de ha ez leprogramozható lenne neki akkor biztos volna a visszaállás minden esetben, mert minimális különbség előfordulhat, de ezzel ki lehetne iktatni, minden indulás előtt!

Révész Richárd

Elméletileg ha össze vannak rendelve akkor bevárják egymást.

xkbv3nx0d

hát elvileg, még nem volt módom kipróbálni, most agyalok a megoldásán

Révész Richárd

Svejk emlegette valamelyik topikba mostanában.

xfg6v697j

Szerintem logikus lenne,ha az egyik végálláskapcsolót az A tengelyhez rendeled ,akkor figyelembe vegye.
De még nem találkoztam ilyennel.

xfg6v697j

Rákerestem a cnczon-on,és egyértelműen lehetséges a megoldás,csak a homung irányára ügyelni kell,nehogy kétfelé induljanak a motorok.

xkbv3nx0d

na akkor a hétvégén játszok ezzel egy kicsit

s7manbs8

A Mach3 a PWM jelét milyen frekvenciával adja ki, pl. ha főorsó motort akarok vele szabályoztatni, mire számítsak ?

svejk

Beállítható a configban, de párszor 10 Hz-re állítsd, mert nagyon fogja a procit.

s7manbs8

Ezek a szerencsétlen alaplapgyártól igazán rátehetnének az alaplapokra egy rossz mozgásvezérlő procit azt a párezret megérné és lenne egy kimeneti port n darab lábbal, mivel hajtható lenne egy csomó minden.

000000000

Ne álmodozzunk mert azért a pár megszállottért akik CNC gépet építenek nem fognak mozgásvezérlőt integrálni az alaplapokra !
A számítógép felhasználók között jó ha 0.005%-nak lenne szüksége ilyenre.

3ihs2v23

Sziasztok! G-kóddal kapcsolatban szeretnék egy dolgot megkérdezni. Ha egy cnc gép a x0 és y0 pontból az x100 y50 pontba küldöm gyorsjáratban G0 kóddal, akkor az y tengely fél sebességgel fog menni, vagyis a mach3 úgy mozgatja a tengelyeket, hogy a legnagyobb távot megtevő tengely fog a megengedett legnagyobb üresjárati sebességgel haladni, a többi pedig lassabban, a végponthoz egyszerre fognak érni. Valahogy meg lehet azt adni, hogy az összes tengely a maximális sebességgel menjen, akkor is ha előbb ér oda?

000000000

Csak úgy ha nem egy sorba irod.
azaz:
g0 x100
y50
ekkkor fog a max g0-sebeségel mozogni a tengely.

3ihs2v23

Ha külön sorban írom, akkor is egyszerre fog elindulni az összes tengely? Vagy mikor az egyik végzett maximum sebességgel, akkor csak utána jön a következő maximum sebességgel?

Én azt szeretném, hogy egyszerre induljanak el és mindegyik maximum sebességgel, akkor is ha valamelyik csak rövidebb távot mozog.

000000000

Van ilyen útlogikájú vezérlőprogim, DOS alatt működik.