Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Ha a p*A >> mint a szükséges előtolóerő akkor, jórészt a levegő beáramlási sebességétől függ a az előtoló sebesség.
Léteznek fémipari körfűrészek is levegős előtolással, vagy pl. a régi manuális, mikroszkópos NyÁK fúrógépek.

Sz.József

Annó én is készítettem fémipari körfűrészt pneumatikus automatikával, csak az előtolást produkáló hengerbe levegő helyett olaj kellett.(+ egy puffer tartály)
Azon egyszerű oknál fogva, hogy amíg a levegő összenyomható addig a folyadék nem...  
Ez csak egy egyszerű gyakorlati tapasztalat volt 20 évvel ezelőtt.
De ez a topik már nem az a topik...
Így egy klasszikust idézve, ugorjunk... [#wink]

Révész Richárd

A pneu előtolás nem probléma.Bútorlapot kell fúrni, konkrétan kivetőpánt helyét.
Már csináltam így pánthelyfúrót csak az nem cnc volt.

Révész Richárd

Kezd felhomályosodni a kép.
Ha oda jutok, hogy élesben is tudom tesztelni akkor kiderül minden.

svejk

Ja, nem is Sanka74 építi? [#vigyor2]

svejk

Ne érts félre nem, bírálom én a Te tapasztalatodat. [#worship]

Révész Richárd

Miki2

Pneumatikával a pontos előtolás értéket a HIDROCSEKK nevű pneumatikkai alkatrésszel lehet beállítani.
Ez létezik 25, 50, 75 mm-es lökethosszal.
Én vagy 20 évvel ezelőtt egy eszterga leszúró szánját ezzel oldottam meg.
Vasat munkáltam meg a gépen.

2f428kduf

Köszönöm. Müködik

Révész Richárd

A billentyűkódot hol tudom hozzárendelni?
Ha jól sejtem a system/hotkeys-nél.
OEM Buttons listában a cyclestart kódj 1000.
Ezt kell beírjam?

xfg6v697j

Igen.
De azért arra felhívnám a figyelmedet,hogy bármmilyen ikból létrejön egy kapcsolás a kapcsolón betötltött Gkod mellet,azonnal el fog indulni a gép.
Ez eléggé balesetveszéjes.
Az igazi megoldás egy makro lenne.
Akkor csk abban az esetben van hatása a kapcsolónak,ha éppem a makrónál van a Gkod.

Révész Richárd

OK.
Vegyes vezérlésű lesz a gép.Lesz benne PLC is, így csak akkor kapja a Mach a jelet ha teljesültek a megfelelő feltételek.

Makrot, hogy tudok írni?Van valami olvasmány ehhez?

xfg6v697j

s73tgf9vg

Sziasztok!
A Mach3 JOG ablakában állítottam be, hogy 1mm-t menjen előre a tengelyem, de amikor megnyitom, azt az 1 mm-t nem folyamatosan lépi le, hanem kb 4-5 másodpercbe telik és lépésekben teszi meg. Ezt hallom: "di-di-di-di-di" persze azért elég gyorsan. Mi lehet a hibás beállítás?

Fanyűvő

Nálam akkor fordult ilyen elő, amikor az MDI ablakban G1 utasítással küldtem, de nem adtam meg előtolást. Ha pl. G0 X100 -at adok meg, akkor a max sebességgel végrehajtja. Vagy pedig pl: G1 X100 F1000
Persze lehet, hogy be kellene állítani valahol egy G1 utasításhoz tartozó értéket, amit JOG-ban használ