Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Igen, ha a szinkron már indulás előtt be van kapcsolva akkor ez a 2 s a rámpa.
A Mach-ban csak lineáris rámpa van, más szoftverek tudják az ún. S-görbe szerinti gyorsítást és/vagy a start stop frekvenciát.

Nagyon sokat fejlődtek a mai léptetős vezérlők, én nem csodálkozom semmin.

Sz.József

Elektron!
Már elég régi bútordarab vagy... A legritkább esetben használod a válaszgombot... (vagy talán soha? [#fejvakaras])
Ezért nehéz kideríteni melyik hozzászólásra reagáltál (válaszoltál).

Ha pl. ez a kérdés, netán nekem szólt, akkor a válasz:
Agymenés, időtöltés, hobbi, kihívás, stb... [#smile][#integet2]

2dbfy8y

Hát a mini Xp tényleg nem való semmire, engem is már szívatott be! [#nevetes1]
Párszor már írtam, nálam egy Amd 1800-as alaplap szinte mindent bír, hóban, fagyban, sose volt vele gondom! P4, még a 0 fokot se szerette! [#nevetes1] Minden leállítás után újra telepíthettem rajta mindent! [#nevetes1]

Szedlay Pál

Nekem idáig csak egy Asus alaplap P4 1,8Ghz processzornál volt használhatatlan.
Most AMD processzoron fut több éve hibátlanul.

2dbfy8y

[#eljen]
Én is ezt tartom! [#nevetes1]
Végre valaki egyet ért velem! [#nevetes1]

jv7pu3a5p

1600-on használom. Nem is kell több (mondjuk nem is látom értelmét) , 10mm az orsó emelkedésem de hibátlanul gyártja a nyákot is.

2f428kduf

Próbálgatom, inkább magamat, mint a kis gépemet. Letöltöttem a skorpio-tesztet, de a G-kód átnézése közben rájöttem az ábra nagyobb mint a gép munkaterülete.  
Van-e mód, egy már kész G-kód méretének csökkentésére. Én csak azt találtam: a motor-tuningot a lépéseket feleztem. Igy szépen megrajzolta.

xfg6v697j

Az eredeti 1024 set képernyőjén van a tengelydrok mellett egy szorzó.
Azzal lecsökkentheted a méreteket.

Révész Richárd

A következőt szeretném.
Van egy alkatrész, fúrni kell bele 3db lyukat.
Ezzel nincs is gond csak annyi, hogy a Z tengelyt pneumatika mozgatja.
X és Y beáll fúrási pozícióba, na itt kellene valahogy bekapcsolni mondjuk az output1-et.Ez adná a vezérlést a mágnesszelepnek.Lyuk kifúr Z alaphelyzetbe megy G kod fut tovább.

Lehetséges ez?

Béni

Igen, de a furatmélységet nem tudod szabályozni programból, valamint a fúrás idejéig várakoztatni kell programot.

Révész Richárd

A furat mélysége mechanikusan van leszabályozva.
Közben rátaláltam a G4 kódra ami ugye időzít.
Csak az a baj, hogy nem szívesen bíznám időzítésre a dolgot.
Mondjuk ha M1-el megállítom a programot, mivel tudom újraindítani?

Béni

Ha nem szánsz rá egy bemenetet, akkor csak időzítéssel tudod megoldani.
Ha a munkahenger felső végállására tudsz egy kapcsolót rakni és azt egy bemenetre kötni, akkor lesz elegáns a kivitelezés.

sanka74

Szia! Rákattintasz  újra a start gombra.. Feltételes megállás.

sanka74

Bocs, most olvastam csak vissza...Nem lehet a PWM szabályzással megoldani? Mintha marómotort indítanál, be tudod állítani hogy mennyi legyen a felpörgés,addig vár a program, és utána fut csak a fúróprogram. Mach3 ban egyszerűbbnek tűnik mint 2 ben....

sanka74

Vagy amit Béni mond...az biztosabb...