Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Nehéz úgy megfelelő beállítást küldeni ha azt se tudod melyiket használod.
Elküldtem ezt a nyomtató.xml-t és utána küldtem egy indító ikont is hogy tényleg azt indítsad amit kell.
Viszont az indító ikon csak akkor fog működni ha oda telepítetted a Mach3-at ahova alapból is felajánlotta.
Kíváncsi leszek az eredményre.  

jv7pu3a5p

Desktop PC volt a gond??

svejk

Kipróbáltam én is ezt az asztalai telepítést egy EVO N800C-n.
Az eredeti 40-50 us-os jitter jobb lett, -úgy 10-20 us- és már excellent ír a driver teszt, de ez még szervohoz kevés lenne.
Szerintem kár ezekkel görcsölni, épp úgy mint a MiniXP-vel.
Jó vas a lelke az egésznek.

000000000

És:
Mivan ha a driver teszt az excellent, de a jel mégis elveszlik még az LPT-port kimenet előtt,vagy hiába jó a teszt ha a vezérlésnél meg gondok vannak.
Már 3 pc-nél jártam így.
Ez miért van?

000000000

Ezt hogy kell érteni ? "jel mégis elveszlik még az LPT-port kimenet előtt"

000000000

Itt mennyi a jitter ? [#circling]
http://cnctar.hobbycnc.hu/P%e1l/CNC/Mach3/Mach3DriverTest.JPG" border=0>

000000000

Na pont erre gondoltam.
És értettem úgy hogy a teszt szerint minden oké,de a kimenő jelekkel meg gond van.

galiba

Biztosan volt már, de nem találom a megoldást. Pedig kerestem...
Maya-ból exportált .obj állományom van, amit szeretnék valahogy "megmutatni" a mach3-nak. Aki csinált ilyet, leírhatná a lépéseket. Én meg megköszönném és örülnék. ;)

svejk

1,075 us.  Ezzel szépen muzsikálna bármely szervo.

svejk

Ezt egyébként ama bizonyos mini alaplappal érted el?

000000000

Sziasztok akadt egy kis gondom a mach3-as programmal,ha rajzoltatok a gépemmel egy 5x5-ös kockát akkor lerajzolja pontosan,de ha beteszek egy 4-es marót és beállítom a szerszámtáblázatba akkor nem 5x5-ös lesz hanem 4.2 mm-ter,a másik gondom pedig az lenne ha egy 1:1-es tervrajzon elrendezem az alkatrészeket autocad-ben és edgecam-el csinálok neki szerszámpályát akkor azt a 20 centi helyett csak két centibe csinálja meg.
Ha valaki tud rá valami orvosságot az légyszíves irja meg köszi.

xfg6v697j

A G40 G41 G42 Használatával tudd a szerszám sugarát figyelembe venni.

000000000

Annyi kiegészítés még, ha magába adod meg a G41/G42-t akkor kijelölt szerszámnak veszi az értékét. Ki lehet kényszeríteni G41 D1 (#1 szerszám átmérő a táblázatból) vagy akár konkrét értéket is meg lehet adni G41 P4 (4mm).
Rávezető egyeneseket kell készíteni a kompenzáció során!

000000000

2dbfy8y

Nagy kérdéssel álnék elő!
Ha az oweride-ot felnyomom 130%-ra, akkor a gyorsjárati előtolásom is meg nő vele?
Vagy mi okozhatja, hogy akkor megtűz az egyik mocim? 100%-on viszont nem volt vele semmi gondom!