Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

3ihs2v23

Épp most találtam meg, hogy hol és hogy kell beállítani. A config/fixture ban kell a G54 be beírni az eltolást, esetemben x -2200 y -1100. Nekem eddig azért nem sikerült, mert ezt az eltolást a config/hominglimits részben a HomeOff mezőbe adtam meg.  
Itt a config/fixture ba egyből látszik is, hogy a G54 be 6 koordinátát (xyzabc) meg lehet adni és egész G59-ig így többet is el lehet menteni, később ezekre hivatkozni G-kódból vagy mach3 ból.

w987wzmm

Sziasztok!

Valakinek van tapasztalata 7I43-al kapcsolatban? Mach3-al is megy?  

3ihs2v23

Még egy alap dolgot szeretnék megkérdezni amit nem tudok. Ha áll a cnc gépem egy adott pozícióban pl. x0 y0 és szeretném elküldeni az x100 y100 pozícióba, akkor ezt a mach3 segítségével hogy tudom megtenni? (G-kód programmal el tudom küldeni)

sanyi84

MDI ba beírod neki hogy G0 X100 Y100 .

3ihs2v23

Ohh, szuper! Köszi!

sanyi84

Szerintem ha ez a művelet sokszor kell akkor valami gombos parancs is írható rá.

3ihs2v23

Igen? A mach3-ban van lehetőség rövid G-kódok gombnyomásra történő futtatására? Mert tényleg többször szükség lenne ismétlődő pozícionálásra és a Z tengely referencia felvételére, azaz szerszámmagasság mérésre egy adott X Y helyen.

000000000

Sziasztok.  

Mach3on belül valamit be kell állítani és hol  (a Pin, Limit, Estopon kívul), hogy a sorba kötött zárt NC mikrokapcsolós "kör"-től ne legyen Estop requested uzenet? Mert több helyen olvastam, hogy jobb, biztonságosabb zárt mikrokapcsolókat használni, de igy mivel zárt "kört" kötök az inputra + gnd, egyből STOP van. Kosz előre is a segitséeget.

xfg6v697j

Pipáld ki az active low-ot,mert az átfordítja a be és kimeneteket.
Mindegyiknél ott van a lehetőség.

xfg6v697j

Igen,de hosszú is lehet az a G kód.
És még rengeteg mindent bele lehet zsufolni egy gomb-be.

000000000

3ihs2v23

Körvonalakban le tudnád írni, hogy egy G-kódot hogyan lehet egyetlen gombnyomásra elindítani?

xfg6v697j

A gomb szerkesztélekor kiválasztod a G kód bagy VB script lehetőségét,és beleírod a kívánt kódot.
A G kód egy sor lehet,és nem szabad a végén enetert nyomni.
A VB scriptben akárhány sort be lehet írni.
Ha a VB scriptben akarsz G kódot bevinni,akkor ezt kell beleírnod:
Code "ide jön a G kód"
Code "köbetkező G kód sor"
Code "és így tovább"
A VB scriptet nem csak szerkesztési időben lehet bevinni,hanem az 'poerator/edit button script1 menüpont segítségével is.
Ha tákattintasz elkezdenek villogni a képernyőn azok a gombok,amelyek VB scriptet tartalmazhatnak,és ha rákattintasz a villogó gombra,akkor szerkesztheted a scriptet.
 http://kepfeltoltes.hu/130318/help_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>Képernyőszerkesztőben ezeket kell kijelölni.

xfg6v697j

'poerator/edit button script1=
'operator/edit button script'

3ihs2v23

nagyon köszönöm!