Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Béni

Mindig a legegyszerűbb módszer a legjobb.
És a tiéd az! [#wave]

Béni

Győznéd sörrel? [#eplus2]

2dbfy8y

"Győznéd sörrel? "

Hááát, annyi sör nem létezik! [#nevetes1]

4umhue7vh

Üdv!
Egy forgó tengelyre elektromos féket szeretnék szerelni,léptetőmotor hajtja a tengelyt egy áttételen keresztül.Tudja ezt a MACH3 vezérelni?

xfg6v697j

Minden bizonnyal,csak azt kellene tudni,hogy mikor szeretnéd aktiválni,és kioldani,illetve milyen feladatot szánsz neki.

svejk

Én azt(is) nagyon csípem benned, hogy tudván-tudod, hogy a MACH3 komolytalan, megbízhatatlan kategória, de mégis nagy odaadással foglalkozol vele.
Vajon mi lehet a késztetés?

4umhue7vh

Ha nincs lépés, legyen aktív a fék.

2dbfy8y

"Vajon mi lehet a késztetés? "
Szerinted?
Béni jószívű, és segít bárkinek!
Azért írtam, hogy sok ilyen embernek kellene lenni! Aki nem bele rúg a másikba, hanem inkább segít! Mindenki nem született nagy ésszel, valaki ehhez, valaki meg ahhoz ért!

svejk

Ez így túl egyszerű lenne.
De gondold el amikor megjönnek a step jelek akkor a féknek idő kell míg kiold, és már el is veszett pár lépés.
Egy úgy kell elegánsan megoldani, hogy amikor megjön az enable jel akkor már old a fék.
A motornak még ha pihentető árama vabón csak, már akkor is meg kell tartania az orsót.

xfg6v697j

Több tengely megy egyszerre,de külön külön állnak meg,és külön külön fékeznéd őket?
mert ha minden tengely megáll,és csak akkor kell fékezni,az könnyen meg lehet oldani.
Ha külön kell kezelni több tengelyt,az már nehezebb.

svejk

keri

Nekem fékes motorom van. Mire lép, addigra old a fék is. Step jellel vezéreltem a fék oldását és pár másodperc állás után zárt, valamint levette a tartóáramot is. Én ezt a léptető meghajtóval oldottam meg. Nem vesztett lépést.

4umhue7vh

Igen ezekkel tisztába vagyok, azért kérdeztem hogy tudja-e a Mach3. Igen a motor megtartja, de egy picit enged a tengely anélkül hogy elvesztené a pozícióját,+ van egy bordásszíjas áttétel ez is nyúlik egy picit,és meg tud remegni tengely, ezért szeretnék féket rakni rá,        

xfg6v697j

Az összes tengely megállásakor könnyú megoldani a fékezést,mert azt figyeli a mach,és egy brainnal lehet kapcsolnia féket.
A tengelyek különkülön kezelését nem támogatja,de talán valami trükkel megoldható.
De ezen kissé gondolkodni kell.

svejk

Lehe... sosem próbáltam.
Ma már a korszerű léptetőknél is lehet akár 1000 mm/s2-es gyorsítást elérni, ekkor már necces lehet.